Bradley Cooper se nám letos pokusí znovu dokázat, že má talent nejenom před kamerou, ale i za ní. Už za necelé dva měsíce se totiž na Netflixu objeví jeho nový zrežírovaný film jménem Maestro, na něhož streamovací služba nedávno vydala nový oficiální trailer. Podívat se na něj můžete výše.

Snímek si posvítí nejenom na život Leonarda Bernsteina, slavného amerického dirigenta, skladatele a humanisty, ale i na vztah mezi ním a jeho ženou Feliciou Montealegre (Carey Mulligan). Snímek se už objevil na několika filmových festivalech, na kterých každopádně sklidil samou chválu, na festivale v Benátkách byl Cooper dokonce nominován na Zlatého lva za nejlepší film. 

Jelikož ve filmu prozkoumáme různé etapy Bernsteinova života, budeme i svědky jeho postupné fyzické proměny. Nejnovější trailer, který mění svůj vizuální styl podle období, v němž se zrovna Bernstein nacházel, nevypadá vůbec špatně. A vůbec bychom se nedivili, kdyby Cooper s filmem zabodoval na Oscarech podobně, jako tomu bylo i u jeho režijním debutu Zrodila se hvězda (2018).

Sám Bernstein je každopádně zodpovědný za hudbu k legendárnímu muzikálu West Side Story, byl absolventem Harvardu, hudebním ředitelem Newyorské filharmonie a prvním dirigentem amerického původu, který vedl velký orchestr. Stal se také prvním hudebním dirigentem, který sdílel symfonii s televizním publikem, když v roce 1949 dirigoval Bostonský symfonický orchestr v Carnegie Hall.

Bradley Cooper se postaral jak o režii, tak i o scénář, na kterém také pracoval oscarový Josh Singer, jenž napsal povedené tituly jako Spotlight (2015) a První člověk (2018).

Dále se ve filmu představí Maya Hawke jako Bernsteinova dcera Jamie, Sarah Silverman jako jeho sestra Shirley, Jeremy Strong jako životopisce John Greun a Michael Urie jako tanečník a choreograf Jerome Robbins. Dále hrají Gideon Glick, Sam Nivola, Miriam Shor a Alexa Swinton.

Snímek se na Netflixu objeví 20. 12. 2023.