Pokud se vám líbily filmy jako Le Mans '66 (2019) nebo loňské Ferrari (2023) a prahnete po další závodní podívané, můžete zkusit dát šanci chystanému snímku F1 s Bradem Pittem v hlavní roli. Premiéra je od nás sice ještě daleko, přesto však už Warneři vydali první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Hlavním hrdinou se stává Sonny Hayes (Pitt), bývalý jezdec Formule 1, který jezdil v 90. letech. Po vážné nehodě se však rozhodl Formuli 1 opustit a věnovat se jiným závodům. Jednoho dne se mu ale ozve jeho kamarád a bývalý kolega Ruben (Javier Bardem), který ho chce vytáhnout z důchodu, aby se mohl stát mentorem mladého a neuvěřitelně talentovaného nováčka jménem Joshua Pearce (Damson Idris). Se Sonnyho pomocí by se tak Joshua mohl stát příštím šampionem. 

Trailer za doprovodu písně We Will Rock You od Queenů nevypadá špatně, ovšem zda bude mít snímek nakonec úspěch, zůstává otázkou. Kvůli komplikované produkci, která se potýkala s problémy jako loňská stávka herců a scenáristů, má snímek údajně docela přestřelený rozpočet.

Podle určitých zdrojů snímek stál kolem 300 milionů dolarů, což však producent Jerry Bruckheimer následně popřel. I kdyby to ale nebyly tři stovky, rozpočet filmu by měl být minimálně 200 mega. Holt uvidíme, jak to nakonec dopadne, závodní filmy ale v poslední době už příliš netáhnou.

O režii filmu se každopádně postaral Joseph Kosinski, který nám nadělil známé filmy jako TRON: Legacy 3D (2010), Nevědomí (2013) a Top Gun: Maverick (2022). O scénář se postaral Ehren Kruger (Top Gun: Maverick). Dále hrají Kerry Condon, Tobias Menzies, Lewis Hamilton, Gianni Calchetti a další.

V kinech od 26. 6. 2025.