A je to tady. DC nám nadělilo plnohodnotný trailer na pokračování Aquamana, ve kterém se nám ukážou další vizuální skvosty podmořského království. Podívat se na něj můžete výše.

Opět se můžeme těšit na návrat hlavního hrdiny Arthura Curryho (Jason Momoa), který má jakožto král Atlantidy zcela nové povinnosti. Na nějaké poklidné kralování však může zapomenout, protože jeho starý nepřítel se vrací, aby se našemu hrdinovi pořádně pomstil. Na scénu tak opět přichází padouch Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), který chce zničit nejenom Aquamana, ale i celou jeho rodinu a království. Tentokrát však bude Manta mnohem nebezpečnějším protivníkem, protože do boje vyrazí s mocnou zbraní jménem Černý trojzubec, který je plný černé magie. 

Jak je z traileru zřejmé, trojzubec propůjčuje svému držiteli ohromnou a ničivou moc, na kterou bude možná i sám Aquaman krátký. Proto se rozhodne vyhledat pomoc u svého bratra Orma (Patrick Wilson), který byl hlavním padouchem v předešlém díle. Společnými silami se proto vydají vzdorovat silám temnot, aby mohli celou podmořskou říši zachránit.

Celkově to vypadá, že Aquaman 2 se bude chlubit především podmanivou vizuální podívanou v podobě podmořského království, tak uvidíme, zda bude stát za to i samotný příběh. A ano, v tom traileru je i Amber Heard, ale vůbec by nás nepřekvapilo, kdybyste si jí nevšimli, mihne se tam fakt pouze na kratičkou dobu. 

Snímek doprovázela řada odkladů a přetáček, tudíž se i tak vcelku bojíme výsledku. Ale kdo ví, pokud budeme hodně optimističtí, tak třeba nám DCEU před svým koncem nadělí solidní a uspokojivou tečku. A třeba taky ne. Holt se necháme překvapit.

O režii se postaral James Wan (Saw, V zajetí démonů), který natočil i díl předešlý, scénář zas zpracoval jeho kamarád David Leslie Johnson-McGoldrick (Orphan).

Dále se ve snímku objeví herci jako Temuera Morrison, Dolph Lundgren, Pilou Asbæk, Nicole Kidman, Randall Park, Indya Moore a Vincent Regan.

V českých kinech bude snímek premiérovat 21. 12. 2023