Slavná oscarová filmařka Andrea Arnold už na filmovém festivalu v Cannes několikrát zabodovala se svými dramaty jako Fish Tank (2009) a American Honey (2016). Po letech nyní přichází se svým dalším filmem jménem Bird, který má na světě oficiální trailer. Podívat se na něj můžete výše.

Jednou z hlavních postav se stává dvanáctiletá Bailey (Nykiya Adams), která žije se svým osamělým otcem Bugem (Barry Keoghan) a bratrem Hunterem (Jason Buda) ve squatu v severoanglickém Kentu. Bug však na své děti nemá moc času, tudíž Bailey, které už klepe puberta na dveře, hledá pozornost a dobrodružství na jiných místech. V rámci toho se setká s podivínem jménem Bird (Franz Rogowski), se kterým se začne stýkat.

Reakce na film jsou poněkud smíšené, ale převládají spíše pozitiva. Tak snad se film eventuálně dostane i do našich končin. 

Andrea Arnold, která se postarala o scénář a režii, se může chlubit Oscarem za krátkometrážní film Vosa (2003). Dále natočila filmy jako Red Road (2006) a Bouřlivé výšiny (2011), také zrežírovala všechny epizody z druhé řady Sedmilhářek (2017).

Dále hrají Jasmine Jobson, Frankie Box, James Nelson-Joyce, Rhys Yates, Calum Speed, Joanne Matthews a Sarah Beth Harber.

Ve vybraných amerických kinech od 8. 11. 2024, na českou premiéru čekáme.