Tak se zdá, že Vince Gilligan to opět dokázal. Po vynikajícím Breaking Bad završuje svůj další seriál, který ani po šesti řadách neztratil své kouzlo. Série Better Call Saul se chýlí ke svému úplnému konci. Již za několik dní vyjde zcela poslední epizoda, která příběh prohnaného Jimmyho McGilla uzavře. Ale ať už to skončí jakkoliv, už teď má mnoho fanoušků jasno v tom, že Better Call Saul se může hrdě postav vedle seriálového příběhu o Walteru Whiteovi. Tudíž se nabízí jasná otázka. Co bude dál? Inu, před několika měsíci se k nám dostala zpráva o tom, že Gilligan připravuje další seriálový projekt. Žádnou další drogovou krimi bychom však údajně očekávat neměli, protože podle serveru Deadline Gilligan prohlásil, že se bude jednat o něco „zcela jiného“. 

Co přesně to znamená? Nový seriál už nebude žádný Breaking Bad spin-off, přičemž opustí jak prostředí Nového Mexika, tak i téma drog. Údajně se bude jednat o mnohem temnější podívanou, která se bude v mnohém podobat seriálu The Twilight Zone z roku 1959, slavné povídkové sérii, z níž si bral inspiraci také populární britský seriál Černé zrcadlo. Tak uvidíme, co z toho nakonec vyleze.

Nutno ale dodat, že ještě před tvorbou Breaking Bad byl Gilligan také jedním z hlavních scenáristů pro známý seriál Akta X, přičemž pro něj napsal řadu slavných epizod. Vzhledem k této zkušenosti se sci-fi a hororem je také možné, že Gilliganova nová série by se mohla zaměřit na jeden z těchto žánrů. Sám se ostatně netají tím, že by rád svět Waltera Whitea a Jimmyho McGilla na nějakou dobu opustil, aby mohl prozkoumat nové vody. Ale rozhodně by se do něho zas jednoho dne vrátil. 

V následujících dnech by se měl Gilligan a Peter Gould, který psal scénáře jak pro Breaking Bad, tak i pro Better Call Saul, sejít se zástupci jednotlivých televizních stanic, aby se dohodlo, kam jejich nový seriál nakonec zamíří. Je ale velice pravděpodobné, že tato čest připadne opět stanici AMC, pod kterou oba zmíněné seriály vznikaly.

Jak jste spokojeni s šestou řadou Better Call Saul? A který žánr by podle vás mohl Vince Gilligan zpracovat?