Od minulého týdne do soboty probíhá v Cannes jeden z nejslavnějších filmových festivalů na světě, na kterém se také dočkal premiéry nejnovější snímek legendárního režiséra Davida Cronenberga. Ten nese název Crimes of the Future, jedná se o sci-fi horůrek, který se s notnou dávkou bizarnosti rozhodně nedrží zpátky. Podle traileru, který si můžete pustit výše, bylo patrné, že film rozhodně nebude podívanou pro všechny. A dokázala to právě premiéra v Cannes. Během určitých sekvencí totiž při filmové premiéře odešlo ze sálu hned několik lidí, kteří nemohli násilnost, brutalitu a nechutnost filmu vystát. Obzvlášť mnoho diváků se rozhodlo odejít během pěkně bizarní scény, která zahrnovala herečku Léu Seydoux a otevřenou ránu.

Nutno ovšem dodat, že sám Cronenberg, který světu nadělil filmy jako Moucha, Dějiny násilí a Východní přísliby, s odchody ze sálu počítal. V jednom rozhovoru o filmu například prohlásil následující:

,,Jsou tam pěkně drsné scény. Jsem si jistý, že během prvních pěti minut budou mnozí diváci odcházet z kina. Někteří lidé, kteří už film viděli, mi řekli, že posledních 20 minut bude pro mnoho diváků hodně náročných na skousnutí. Jeden muž prý řekl, že málem dostal panický záchvat.“

Crimes of the Future se odehrává v blízké budoucnosti, ve které lidé mohou volně přetvářet svá těla, aniž by cítili bolest, modelovali nové orgány a používali chirurgii jako novou formu sexuální interakce. Film nám tak představuje Saula Tensera (Viggo Mortensen), celebritu, která svět uchvacuje svým tělem. Ale nikoliv na módních přehlídkách, místo toho se lidé dočkají znepokojivého představení proměn jeho vnitřních orgánů.

Saul tak touží najít limity manipulace s tělem, aby mohl zjistit, jak moc se vlastně můžeme změnit, dokud nepřestaneme být považováni za lidi. S tím vším by mu měla pomáhat i jeho asistentka Caprice (Léa Seydoux). Zásadní roli ale bude ve filmu také hrát mladá vyšetřovatelka jménem Timlin (Kristen Stewart), která pracuje pro Národní registraci orgánů. Postupem čase tak přijde na to, že ve stínech operuje jistá tajemná skupina, která chce využít Saulovu proslulost k další fázi lidské evoluce.

Cronenberg se postaral jak o režii, tak i o scénář. V kinech ve Francii by se měl objevit právě dnes, tedy 25. 5. 2022. Ve filmu se taktéž dočkáme herců jako Scott Speedman, Welket Bungué a Don McKellar.

Troufnete si dát filmu šanci?