Když je řeč o seriálu Battlestar Galactica, asi se o něm jako první dozvíte, že jde o jeden z nejlepších sci-fi seriálů vůbec. Jako druhé, že nemá příliš dobrý konec. Ale hudební složka má nemalou zásluhu na tom, jak byl seriál kritikou i fanoušky přijímán. Chopili se jí tehdy nováček Bear McCreary spolu s Richardem Gibbsem. První a nejdůležitější části nevšedně znějícího soundtracku složili u sebe v garáži. Hudební podkres byl natolik populární, že si ke konci seriálu mohl skladatel dovolit pořádat živé turné, kde tyto skladby hrál. Tento týden poprvé vychází v digitální distribuci.

Server io9 vydal rozhovor, kde se skladatel rozmluvil o popularitě svých koncertů, jak Battlestar Galactica raketově vystřelila jeho kariéru a jak musel přebíhat mezi mnoha projekty, na kterých pracoval od počátku své kariéry. Spolu s rozhovorem spatřil světlo světa klip z jednoho z koncertů, kde Katee Sackhoff (jež hrála Starbuck) rekonstruovala klíčovou scénu z pozdější části seriálu, ve které hrála na piano „All Along the Watchtower.“ Herečka se na piano nikdy hrát neučila, ale odvážně se zhostila role a vypadalo to, že si hostování na pódiu velice užila. McCreary, který sedí po jejím boku, ukazuje, že není jen „člověk, co píše noty“, ale i neuvěřitelný showman.

McCreary se o novém živém albu rozepsal i na svém webu. Hlavní věc, kterou zdůraznil, bylo, že chtěl znovu začít s koncertováním, dokud COVID-19 nepřevrátil celý zábavní průmysl vzhůru nohama.

„Rozbalil jsem vlastní koncertní aranžmá, která jsem pořádal každý rok a uvědomil jsem si, jak narostlo. V průběhu let se každá skladba měnila a z instrumentálního vodítka navrženého k podpoře vyprávění se stala plnohodnotná skladba. Uvědomil jsem si, že oblíbená verze většiny mých skladeb nebyla nahrávka, která byla vydána na soundtrackových albech, ale rockový koncert, který jsem vytvořil. Došlo mi, že albumové verze slyšely miliony lidí, přestože ty živé mohlo ocenit pouze několik tisíc posluchačů před více než deseti lety. Rozhodl jsem se konečně dokončit živé album Battlestar Galactica, o kterém jsem vždy snil. Protože byla většina pevných disků dlouho ztracená, poctivě jsem od základů vytvořil každé rockové aranžmá a svolal celou kapelu do studia, abych znovu mohl zachytit to kouzlo,“ vyjádřil se McCreary.

Album s názvem "So Say We All" od vydavatelství Sparks & Shadows můžete zakoupit od 4.června na různých streamovacích službách a podepsané kopie o pár dní později na stránkách La-La Land Records. Jako bonus budou k dostání původní digitálně remasterované soundtracky ke všem 4 sériím seriálu.