Slavná sci-fi franšíza Battlestar Galactica, kterou v roce 1978 vytvořil Glen A. Larson, se měla na službě Peacock dočkat rebootu. Jeho výroba byla oznámena už v roce 2019. A i přestože detaily o příběhu se držely pod pokličkou, údajně se měl reboot odehrávat ve stejném univerzu, v němž byla zasazená série “Battlestar Galactica” z roku 2004.

Nyní ale server Variety hlásí, že Peacock se rozhodl dát rebootu po pěti letech od oznámení výroby stopku. Ještě to ale nutně neznamená, že celý projekt míří do koše. Zdroje serveru Variety tvrdí, že studio Universal Content Productions, jež na reboot mělo dohlížet, nabídne projekt jiné společnosti nebo platformě, která by mu mohla ještě vdechnout život. Tak uvidíme, zda o něj někdo bude mít zájem.

Reboot byl vysněným projektem scenáristy Sama Esmaila (Mr. Robot), který byl k projektu upsán jako výkonný producent. V roce 2020 se k němu připojil Michael Lesslie (Assassin’s Creed), který se měl stát jedním ze scenáristů, nicméně o rok později zase z rebootu vycouval.

A ještě letos na začátku roku vyšlo najevo, že showrunnerem a hlavním scenáristou se měl stát Derek Simonds, tvůrce seriálu Hříšnice (2017). Ale uvidíme, co všechno se ještě změní v případě, že se rebootu někdo ujme. 

Původní Battlestar Galactica vyprávěla o období, kdy se lidstvo zapojilo do ničivé války s rasou robotických Cylonů. Poté, co Cyloni zničili velkou část lidské populace žijící v řadě kolonií ve vzdáleném hvězdném systému, musí přeživší na palubě bitevní lodi Galactica vyhledat dávno zapomenutou kolonii a poslední útočiště ve vesmíru: Zemi.