O historickém dramatu The Promised Land (Bastarden), které se částečně točilo i v Česku, víme už od minulého roku. Teprve nyní si ale můžeme vychutnat první oficiální trailer, ve němž se hlavní hvězdou stane sympaťák Mads Mikkelsen.

Ten ztvární Dána Ludwiga von Kahlena, zkušeného, ale zároveň i zbídačeného vojáka, na kterého čeká náročný úkol. V roce 1755 se vydává dobýt drsná a nehostinná dánská vřesoviště se zdánlivě nemožným cílem: vybudovat kolonii ve jménu krále. Nemilosrdný Frederik de Schinkel se však arogantně domnívá, že tato země patří jemu. Když se de Schinkel dozví, že služebná Ann Barbara a její služebný manžel utekli do útočiště za Kahlenem, rozhodne se udělat vše, co je v jeho silách, aby se mu pomstil. 

Kahlen se však jen tak zastrašit nenechá. A rázem tak vstupuje do nerovné bitvy, během níž bude riskovat nejenom svůj život, ale i život rodiny cizinců, která se k němu připojila. Celý snímek by měl být adaptací knihy The Captain and Ann Barbara, kterou napsala dánská autorka Ida Jessen.

Podle společnosti TrustNordisk se můžeme těšit na strhující příběh nejenom o hrdém a nekompromisním muži, ale i ženě, která se stane jeho spojenkyní v boji proti zlu, smrti a záhubě. Trailer rozhodně vypadá slušně, je navíc fajn zase sledovat Mikkelsena účinkovat v produkci jeho rodné země. 

O scénář a režii se postaral Nikolaj Arcel, který se v minulosti podílel na dánských peckách jako Muži, kteří nenávidí ženy (2009), Vzkaz v lahvi (2016) a Složka 64 (2018). Dále na scénáři pracoval i Anders Thomas Jensen, který zas pracoval na snímcích jako Spása (2014) a Rytíři spravedlnosti (2020).

Ve filmu si zahrají také herci jako Amanda Collin, Kristine Kujath Thorp, Gustav Lindh, Søren Malling, Magnus Krepper a Jacob Lohmann.

V dánských kinech by se měl snímek objevit 5. 10. 2023, zatím ale nevíme, kdy se snímek podívá k nám.