Jak moc Netflix lákal na nového Avatara, tak moc nakonec i zklamal. Místo nadupaného traileru jsme se dočkali pouze jen lehkého náznaku animace, který nalákal na kamenné znaky čtyř živlů. Zkrátka nic extra. Za to jsme se ale dočkali nových fotek a menšího pokecu od herců hlavních postav.

V krátkém klipu se rozsvítí symboly čtyř národů, které ovládají živly, načež je odhalen název seriálu a zároveň potvrzení, že se seriálu dočkáme roku 2024. Naštěstí se samotná produkce nezastavila a neskončila po trnitém začátku, na který seriál nastoupil. Původně tuhle live-action verzi měli na starost původní tvůrci Avatara: Michael Dante DiMartino a Bryan Konietzko. Naneštěstí se tihle tvůrci neshodli ve směru, jakým se rozhodl Netflix vydat. A po nějaké chvíli tenhle projekt opustili. Následně si jej vzal na starost Albert Kim v roce 2020.

Hlavním cílem bylo při produkci vyhnout se chybě, které se dopustili s první verzi filmu, o které se moc nemluví. Tvůrci seriálu chtějí hlavně rozšířit původní animovanou sérii a rozšířit přeběhy, kterým se nedostalo tolik prostoru. Měli bychom tedy vidět například více vývoje mezi Aangem, Katarou a jak se učili ovládat vodu.

Abychom neodcházeli s prázdnou, Netflix aspoň zveřejnil fotky hlavních postav. Gordon Cormier si zahraje Aanga spolu s Kiawentiio Tarbell jako Katarou, Ianem Ousleyem jako Sokkou a Dallasem Liu jako Zuko.

Seriál také získal Daniela Dae Kima, který si zahraje zlotřilého Pána ohně Ozaie a nahradí tak Marka Hamilla z původního animovaného seriálu. Obsazení doplňují Elizabeth Yu jako Azula, Maria Zhang jako Suki, Paul Sun-Hyung jako strýc Iroh, Ken Leung jako velitel Zhao, Yvonne Chapman jako Avatar Kyoshi, Amber Midthunder jako princezna Yue, George Takei jako Koh a Danny Pudi jako Mechanik a mnoho dalších.

A hlavně! Bude zde i obchodník se zelím! Toho ztvární James Sie.

První sezóna seriálu Avatar: The Last Airbender od Netflixu se na streamovací službě objeví až někdy v roce 2024.