Tim Burton má momentálně plné ruce práce s postprodukcí pokračování svého slavného snímku Beetlejuice, které k nám dorazí ještě letos. Podle serveru Deadline si už ale brousí zuby na další projekt. Burton podle všeho natočí pro Warnery remake sci-fi klasiky z 50. let jménem Attack of the 50 Foot Woman (1958), kterou zrežíroval Nathan Juran.

Projekt už má na palubě také svou scenáristku, kterou se stane autorka Gillian Flynn. Ta například napsala jak knihu Zmizelá, tak i její filmovou adaptaci (2014), kterou natočil David Fincher. Dále například napsala snímek Temné kouty (2015) a seriál Ostré předměty (2018), přičemž oba tituly také vycházejí z její knižní tvorby. 

Příběh původního filmu se točí kolem bohaté ženy jménem Nancy Fowler Archer (Allison Hayes), která vyroste do obřích rozměrů poté, co se střetne s tajemnou mimozemskou entitou. Proto se rozhodne, že se pomstí svému manželovi Harrymu (William Hudson), kterému spíše více záleží na penězích a Nancy konstantně podvádí.

Nakolik odlišná bude chystaná předělávka od Burtona a Flynn, není známo, ale rozhodně jsme zvědaví, co slavný filmař se svým charakteristických stylem vykouzlí. Jedním z producentů se stane Tommy Harper, který dohlížel na výrobu zmíněného pokračování Beetlejuice. 

Zatím není známo, kdy přesně se chystaného remaku dočkáme, stejně tak nemáme na palubě žádné herce. Na původní film už každopádně jedna předělávka vznikla. A to v podobě televizního filmu jménem Pozor, obří žena! (1993), který natočil Christopher Guest. Ten se ale příliš velké chvály nedočkal. Tak doufejme, že s Burtonovou verzí tomu bude jinak.

Co se druhého Beetlejuice týče, premiéra je stanovená na 5. 9. 2024.