Přiznám se, že po tomhle seriálu pokukuju už od jeho ohlášení, takže když 28. listopadu/novembra vyšel, měl jsem jasno co budu v pátek večer dělat. Udělal jsem si popcorn, sedl na gauč a zapnul svých 7 dní zdarma na Apple TV+. Nejdřív ale něco o obsazení a režii.

Seriál režíruje M. Night Shyamalan, který má prsty ve filmech jako Rozpolcený nebo Šestý smysl, takže se nejedná o žádného nováčka na poli thrilleru. Na rozdíl od svých seriálových kolegů na AppleTV+ nemá Servant žádné superhvězdné obsazení, možná až na Rona Weasleyho, teda Ruperta Grinta, pardon. To ale vůbec nevadí, protože herecké výkony jsou víc než dobré a herci se skvěle ujmuli svých rolí. Pojďme se tedy kouknout na seriál samotný.

V žánrech bylo napsáno horor/drama/thriller a já jsem se na to pár hodin předem poctivě duševně připravoval, abych nemusel vypnout televizi po první lekačce a jít se uklidnit na mobil. Nakonec se stal ale přesný opak. Už od první chvíle buduje Servant naprosto dokonalou atmosféru strachu, záhady a napětí. Očima jsem hltal doslova každý záběr a doufal, že mi zodpoví aspoň nějakou z mých otázek. Žádný velký lekačky se k mému překvapení nekonaly. Servant si se mnou hrál spíš po psychické stránce a v tomhle doopravdy exceluje. Příběh je originální a zatím dost neprůhlednej. Těžko odhadnete, co se bude dít v příštích pár minutách, natož abyste zkoušeli předpovědět konec.

Upozorňuji, že tohle jsou moje reakce a pocity na první 3 díly seriálu, víc zatím nevyšlo. Třeba se můj chvalozpěv změní na proklínání režiséra za nejdebilnější konec seriálu všech dob. Kdo ví. Zkusím odpovědět na otázky, které vás možná napadly. Vyplatí se zaplatit AppleTV+ kvůli tomuhle seriálu? Asi jo, záleží, kolik máte peněz. Stojí Servant za můj čas? Rozhodně! Já osobně si kvůli tomu AppleTV+ zaplatím (protože nemam dost peněz na nový iPhone, abych dostal roční členství zdarma). Brzy vám napíšu dojmy ze staršího seriál z dílny Apple, a to bude See, kde hraje Jason Momoa aka Ronon Dex z Atlantis, tak se těšte.