Charismatická Charlize Theron (Atomic Blonde: Bez lítosti) je podle všeho ve finální fázi jednání o působení v chystaném thrilleru jménem Apex, který připravuje Netflix. Podrobné informace o příběhu zatím neznáme, server Deadline ale uvádí, že snímek bude určitým mixem filmů Bez jištění na El Capitan (2018) a Mlčení jehňátek (1991). Theron si tak podle všeho zahraje horolezkyni, která se v divočině stane kořistí. Že by nějakého kanibalského sériového vrahouna? To holt uvidíme.

O režii filmu by se každopádně měl postarat slavný islandský filmař Baltasar Kormákur, jehož zřejmě nejslavnějším filmem je další horolezecká podívaná jménem Everest (2015). Dále také natočil thrillery jako Nádech (2010) a Bestie (2022).

O scénář se postaral Jeremy Robbins, který za sebou má několik epizod seriálové Očisty (2018). 

Netflix byl ze scénáře podle všeho natolik nadšený, že práva na film koupil ještě v době, kdy zmíněná herečka na palubě nebyla, což není moc obvyklé. Většinou studia a platformy, které se mají postarat o distribuci, sáhnou po daném projektu až tehdy, kdy jsou k němu upsaní nějací herci.

Charlize Theron už s Netflixem každopádně několikrát spolupracovala, za zmínku tak stojí jak fantasy Škola dobra a zla (2022), tak i akční podívaná Old Guard: Nesmrtelní (2020), která se v budoucnu dočká pokračování. Herečce i výše zmíněnému režisérovi se každopádně scénář podle všeho také líbil, tak snad se máme nač těšit.

Kromě Theron zatím na palubě filmu nikdo není, stejně tak je otázkou, kdy přesně se ho vlastně dočkáme.