Minulý týden dorazily Věčné duše do města Feolinn. V tomto městě se chtěly pouze zastavit a vyrazit dále směr Othe. Potkaly ovšem Anthonyho a také jeho známého Juliena. Toto setkání přineslo problémy.

CO SE STALO POSLEDNĚ?

Po náročně noci se Věčné duše opět vydaly na cestu a brzy dorazily do města Feolinn. V tomto městě původně plánovaly pouze vyřídit úkol, který Mistral dostal od Gentlemana a pokračovat dále do Othe. Plány se ovšem změnily ve chvíli, kdy skupina spatřila Anthonyho! Jejich starý parťák se ve městě nacházel a společně s ním tam byl i jistý tabaxi Julien.

Ukázalo se, že tento Julien je muž, kterého Sharlott hledala, protože to on zabil jejího bratra. Julien ovšem nejprve před Sharlott utekl a zbytek skupiny si tak mohl užít znovushledání s mudroprdem Anthonym.

Mozek skupiny zbytku vysvětlil, že ze schůzky, na kterou se vydal s Oremidem, musel ihned vyrazit do výcviku k řádu lykantropů, nebo byl byl zatčen. Zároveň na sobě má ochranné kouzlo, které zabraňuje komukoli ho najít, nebo magicky kontaktovat. Duše Anthonymu vyprávěly o jejich zážitcích. Občas dosti chaoticky, ale to hlavní se dozvěděl.

V průběhu vyprávění do místního hostince dorazil i Julien. Začal tak velmi ostrý rozhovor, ve kterém mimo jiné zaznělo, že Sharlottin bratr napadl Juliena a ten se jen bránil. Daleko zajímavější informací ovšem bylo, že Sharlott se jmenoval právě onen bratr. Pravé jméno ženy, která cestuje s Dušemi, je totiž Marceline.

Jistě si dovedete představit, že skupina nebyla příliš nadšená tím, že jim Sharlott zatajila další informaci. Duše ji raději nechaly v rozhovoru s Julienem a společně se vypravily za mužem jménem Kolodrak Kutras. Tento muž dlužil peníze společnosti Gentlemana a Věčné duše je měly získat zpět. Kutras ovšem peníze neměl a obrátil se na skupinu s prosbou, že pokud mu pomohou vyhrát soutěž o nejlepší víno, bude jim moci zaplatit mnohem více. Mistral na tuto dohodu přistoupil.

Po odchodu z vily Kutrase ovšem došlo k nepříjemnému středu morálních názorů mezi Thomem s Que a Mistralem s Brindalem. Nastal tak další rozkol v již tak nakřáplé skupině. A po návratu do hostince se situace o moc nezlepšila. Sharlott sice již nechtěla Juliena roztrhat, ale v nejlepší náladě také nebyla, protože věděla, že zejména Thomerican má teď ještě méně důvodů jí věřit.

Kuba vs. Aiwy!

Když se skupina do hostince vrátila, Julien se téměř ihned sebral a odešel. Chvíli potom ovšem vstoupil do hostince záhadný trpaslík Drax, který tvrdil, že je místní rybář. Přišel za Thomem a začal se vyptávat na jeho poslední zážitky a také situaci s Sharlott. Když již Thomerican téměř prokoukl lest, byl očarován.

Tím ovšem večer neskončil. V jeho závěru se totiž Sharlott/Marceline konečně Duším více otevřela a pověděla jim celý svůj příběh. Proč používá jiné jméno, proč se vydala na cesty, proč hledala Juliena. Dojemné a smutné vyprávění bylo těžké ustát bez vlhkých očí. Přesvědčil ovšem tento příběh skupinu, aby konečně začala Marceline věřit?

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES! 

• Získala si konečně Sharlott/Marceline důvěru Věčných duší?

• Bude rozkol ve skupině dále pokračovat, nebo se věci konečně urovnají?

• Jaký bude další postup ohledně soutěže o víno?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu!