Už několik let víme, že streamovací služba Netflix chystá animovaný seriál Tom Clancy's Splinter Cell: Deathwatch, zdá se ale, že teprve nyní se věci dávají pořádně do pohybu. Na letošní netflixovské akci Geeked Week jsme se dočkali kratičké upoutávky, kterou si můžete pustit výše.

Jistě, příliš nám toho neukáže, spíše slouží jako takové ujištění od Netflixu, že na sérii se nezapomnělo a pracuje se na ní. Slavná a v oblasti stealth akce průlomová série od Ubisoft Montrealu, se kterou jsou propojené i romány od Toma Clancyho, se zaměřuje na Sama Fishera, člena tajné americké vládní organizace Third Echelon, jež se snaží udržet mír za každou cenu. V herním díle Splinter Cell: Blacklist (2013) už pracuje v nově vzniklé tajné jednotce Fourth Echelon, ale uvidíme, kterým směrem se vlastně netflixovská adaptace vydá. 

O příběhu zatím nevíme zhola nic, pokud ale bude adaptace ctít ducha herních předloh, kromě napínavé stealth akce se můžeme těšit na předcházení globálnímu terorismu a kybernetické válce. Ale ještě uvidíme, co všechno nám ukážou nějaké plnohodnotné trailery.

V chystaném animovaném seriálu hrdinovi propůjčí hlas sympatický americký herec Liev Schreiber, jehož můžeme znát z filmových titulů jako X-Men Origins: Wolverine (2009), Spotlight (2015) nebo Golda - Železná lady Izraele (2023), pak samozřejmě i ze seriálu Ray Donovan (2013). 

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stane Derek Kolstad, jeden z tvůrců filmové série John Wick, pro kterou napsal první tři díly.

O režii jednotlivých epizod se postarají Guillaume Dousse a Félicien Colmet-Daage. Na výrobu dohlíží animační studio Sun Creature and Fost.

Datum premiéry zatím neznáme.