Na streamovací platformě Disney+ si mohou fanoušci Star Wars už od začátku května/mája pustit každý týden novou epizodu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. Ten sleduje osudy elitní klonované jednotky Clone Force 99, sestávající z vylepšených klonů Huntera, Techa, Wreckera, Crosshaira a Echa, a jejich mladé chráněnky Omegy těsně po konci Klonových válek. Seriál aktuálně tvoří 16 epizod, přičemž finále sestávající ze dvou epizod začíná na Disney+ už dnes. Tím ale Bad Batch neskončí.

Nově bylo oznámeno, že se seriál Star Wars: The Bad Batch v příštím roce vrátí, jelikož na rok 2022 je naplánována druhá sezóna. I ta bude samozřejmě k dispozici exkluzivně přes Disney+. Zatím bohužel nevíme, o čem pokračování bude, ale předpokládáme, že události, na něž se druhá sezóna zaměří, odstartuje nadcházející dvojfinále. S ohledem na povahu a název celé série je nicméně velmi nepravděpodobné, že bychom v příštím roce sledovali osudy někoho jiného než Huntera a jeho týmu.

Otázkou je také časové zasazení. Děj první sezóny zahajuje hromadné vyvraždění rytířů Jedi v rámci Rozkazu 66, které můžeme znát zejména z třetí filmové epizody s podtitulem Pomsta Sithů, případně z finální sezóny animovaného seriálu Star Wars: Klonové války (The Clone Wars). Každý další díl se odehrává ve stejném období, tedy těsně po zániku Republiky a založení galaktického Impéria, ale příští rok může klidně dojít k nějakému časovému skoku.

Výkonnými producenty seriálu Star Wars: The Bad Batch jsou nadále Dave Filoni (The Mandalorian, Star Wars: Klonové války), Athena Portillo (Star Wars: Klonové války, Star Wars: Povstalci), Jennifer Corbett (Star Wars Resistance, Námořní vyšetřovací služba), Carrie Beck (The Mandalorian, Star Wars: Povstalci) a Brad Rau (Star Wars: Povstalci, Star Wars Resistance). Ten zastává také funkci dohlížejícího režiséra, zatímco Corbett je nejen výkonnou producentkou, ale i vrchní scénáristkou. O produkci se pak stará Josh Rimes (Star Wars Resistance) a Alex Spotswood (Star Wars: Klonové války, Star Wars: Povstalci).

Druhá sezóna The Bad Batch každopádně není ani zdaleka jediným chystaným projektem se značkou Star Wars, který se v následujících letech objeví na Disney+. Na konci minulého roku došlo na oznámení celé řady seriálů a sérií, s nimiž se můžete seznámit v našem předešlém zpravodajství. Ještě letos čeká předplatitele Disney+ také halloweenský speciál LEGO Star Wars Terrifying Tales a The Book of Boba Fett, spin-off seriálu The Mandalorian, který se zaměří na osudy námezdního lovce Boby Fetta po událostech druhé sezóny Mandaloriana. Z této serie jsme však již dlouhé měsíce nic oficiálního neviděli, prozatím tedy bude lepší počítat s tím, že se Boba vrátí až v roce 2022.