Na začátku letošního roku se k nám dostala smutná zpráva o tom, že AMC zrušilo chválený animovaný seriál Pantheon po první řadě. Společnost se totiž potýkala s finančními problémy, v rámci kterých oznámila, že bude provádět rozsáhlá a drastická opatření na snížení nákladů. A jelikož první sezónu si diváci z velké části opravdu velice vychvalovali, o to větší bylo následné zklamání z toho, že na druhou řadu už nedojde. Alespoň ne na AMC.

Už po oznámení o zrušení jsme totiž věděli, že jistá naděje pro pokračování příběhu stále existuje. Produkce druhé sezóny už totiž byla dokončena, tudíž se naskytla možnost, že ji nakonec odvysílá nějaká jiná streamovací služba. A vypadá to, že přesně něco takového udělá platforma Amazon Prime Video. K poměrně velkému překvapení už navíc vydala trailer právě na druhou řadu, na který se můžete podívat níže. 

Má to však jeden háček. Druhou sezónu sice Amazon uvede v polovině příštího měsíce, ale jediné dvě potvrzené země, ve kterých se další řada má objevit, jsou Austrálie a Nový Zéland. Zda se ale objeví i ve zbytku regionů, kde je streamovací služba dostupná, tedy včetně i České republiky, není známo. Holt se budeme muset nechat překvapit. Když seriál dostal v roce 2020 od AMC zelenou, v plánu byly opravdu pouze dvě sezóny, fanoušci tudíž mohou očekávat, že nová řada se vší pravděpodobností celý příběh uzavře.

Děj první řady vyprávěl o mladé dívce jménem Maddie (Katie Chang), kterou jednoho dne kontaktuje online její otec, o němž se domnívala, že už je po smrti. Maddie zjistí, že významná společnost jménem Logorhythms jejího otce zajala, přičemž jeho mysl následně použila k vytvoření vyspělé umělé inteligence. To vše je ale součástí mnohem většího plánu a spiknutí, které začne následně ohrožovat stabilitu celého světa.

Tvůrcem a hlavním scenáristou seriálu se stal Craig Silverstein, který už je zodpovědný za vznik sérií jako Nikita (2010) a Terra Nova (2011).

Dále také na scénáři pracoval sci-fi veterán Michael Taylor, jehož práce zahrnuje tituly jako Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993), Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) a Battlestar Galactica (2004). 

Premiéra druhé řady je stanovená na 15. 10. 2023.