Netflix zveřejnil první trailer na nadcházející animovaný seriál Dragon's Dogma, který bude mít premiéru 17. 9. letošního roku. Na českém Netflixu pod názvem Dračí prokletí. Chybět nemohou české titulky.

Video potvrzuje, že se seriál drží příběhu původní hry od Capcomu z roku 2012, ale jedna změna tu je. Hlavní hrdina se nejmenuje Arisen, ale Ethan. Ten se vydává zdolat mocného draka, jenž mu ukradl srdce.

Ethana čeká velké dobrodružství, dlouhá cesta a souboje s nebezpečnými zvířaty. „S každým démonem, kterého Ethan cestou přemůže, ale ztrácí kus svojí lidskosti,“ varuje tisková zpráva.

Anime vzniklo ve spolupráci společností Anima, Sublimation a David Production. Režisérem je Shinya Sugai, výkonným producentem Taiki Sakurai z Netflixu a na vše dohlížejí Hiroyuki Kobayashi a Takashi Kitahara z Capcomu, zatímco o scénář se postaral Kurasumi Sunayama, o design postav Iku Nishimura a o animace firma Sublimation.

Přečtěte si také: Herec Ian McShane detailně představuje Dragon’s Dogma 2

Dragon's Dogma od Capcomu spatřilo světlo světa v roce 2012 pro PS3 a Xbox 360, vylepšená a rozšířená verze dorazila v roce 2013 pod názvem Dragon’s Dogma: Dark Arisen a postupně se dostala na PC, PS4, Xbox One a Switch.