Třpytící upíři se k nám za nějaký čas vrátí v novém kabátku. Už dlouho víme, že někdy v budoucnu k nám dorazí seriálové Stmívání, které bude tentokrát animované. Na projekt od loňského jara dohlíží studio Lionsgate Television, nicméně bylo samozřejmě třeba najít službu nebo stanici, která seriál vydá. Podle nejnovějších informací to vypadá, že chystanou adaptaci nakonec uvede Netflix.

Ovšem pozor, chystaný seriál nebude přímo adaptovat první předlohu (Twilight) z roku 2005. Místo toho se dočkáme adaptace knižního titulu Půlnoční slunce (Midnight Sun), který autorka Stephenie Meyer napsala v roce 2020. Nejedná se však o žádné pokračování původní ságy, kniha svým čtenářům opět představí události z prvního knižního Stmívání, tentokrát však z perspektivy upíra Edwarda Cullena, nikoliv jeho lásky Belly Swan. 

Je tím pádem vcelku fajn, že v seriálu uvidíme něco nového, byť příběh by měl zůstat v podstatě stejný.

Stále ale není známo, jak to vlastně bude s obsazením. Je možné, že Netflix a Lionsgate Television se pokusí nabrat zpátky na palubu herce z filmových adaptací, to znamená třeba Roberta Pattinsona, Kristen Stewart a Taylora Lautnera, aby si své slavné role zopakovali. Však už se to stalo třeba u animovaného Scotta Pilgrima, kterého Netflix vydal minulý rok. Ale holt uvidíme. 

Hlavní scenáristkou a výkonnou producentkou je Sinead Daly, která psala pro seriály jako Dirk Gently's Holistic Detective Agency (2016) a The Walking Dead: World Beyond (2020).

Stmívání se zaměřuje na příběh dospívající dívky Isabelly „Belly“ Swanové, která se jednoho dne zakouká do mladíka jménem Edward Cullen. Následně pak zjistí, že Edward je ve skutečnosti stoletý upír, který začne po Belle také házet očkem.