To se tak potká mimozemšťan, duchovní médium, kráva a parta středoškoláků. Že to zní jako špatný vtip? Nedivíme se. První kapitoly mangy Dan Da Dan se netváří jako něco, do čeho byste se jen tak zamilovali. Jakmile ale začnete číst, zjistíte, že se od tohoto kousku velmi špatně odtrhnete. Není tedy vůbec divu, že se manga Dan Da Dan dočká své anime adaptace, a co se musí studiu Science SARU nechat, každý nový trailer vypadá lépe než ten předchozí (a hudba lepší a lepší).

A proč je ona manga tak populární? Mladá středoškolačka Momo pochází z rodiny duchovních médií, věří tedy na duchy a mystické bytosti. Problém nastane ve chvíli, kdy se potká s chlapcem Kenem Takakurou, kterého velmi záhy přejmenuje na Okarun. Ten totiž věří v mimozemšťany. Jejich názory se tedy rozchází a každý chce tomu druhému dokázat, že pravdu má on. Dva středoškoláky tedy nenapadne nic lepšího než si dokázat, že ten druhý věří v úplnou blbost. Momo se vydává do opuštěné nemocnice dokázat, že ufoni neexistují a Okarun navštíví jeskyni, ve které straší. Tedy samozřejmě nestraší, přeci žádní duchové neexistují, ne? Ha, chyba.

Na každém místě se setkávají s ohromující paranormální aktivitou, která přesahuje chápání. Uprostřed těchto potíží Momo probudí svou skrytou sílu a Okarun získá moc kletby, aby se postavil paranormálním silám. Navíc se do toho všeho zaplete i středoškolská láska, a to už je dokonalý recept na katastrofu.

V nejnovějším traileru, který můžete vidět výše, se objevují i nové postavy. Jmenovitě babička Momo Seiko, Aira Shiratori a Jin Enjoji, kterého poznáme spíš pod přezdívkou Jiji. Samozřejmě se v ukázce připomněla i yokaika Turbo-Granny a mimozemšťani Serpo. Pokud vám to doposud nepřišlo dostatečně šílené, tak věřte, že zmiňované studio se postará o to, aby to bylo ještě divnější. Režisér Fuga Yamashiro prohlásil: „Při vytváření tohoto seriálu do podoby anime jsem použil hravé a vizuálně ohromující techniky, které jsou jedinečné pro video, a vytvořil tak velmi zábavnou strukturu seriálu. Věřím, že si ho užijete trochu jiným způsobem než mangu, a doufám, že se budete při uvedení v kinech dobře bavit!

Připravovanou sérii má na starost studio Science SARU, které stojí za takovými hity, jako jsou DEVILMAN crybaby, NU-OH, Scott Pilgrim Takes Off" a další. V celosvětové kinopremiéře bude DAN DA DAN navíc uvedený pod přezdívkou DAN DA DAN: První setkání. Bude se jednat o první tři díly promítané i v našich kinech a to pravděpodobně 7. září.

DAN DA DAN je populární manga od Yukinobu Tatsu, která vychází v aplikaci manga časopisu Shueisha „Shonen Jump Plus“ (aktualizováno každé úterý), s více než 370 miliony zhlédnutí.

Doukoukejte do konce!
A tohle je fakt jiný trailer!