Společnosti Netflix a Ubisoft spojily své síly, aby nám mohly nadělit nadcházející anime seriál Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix. A jak už může být dle názvu a oficiálního traileru, na nějž se můžete podívat výše, patrné, série bude vycházet z nadupaného herního rozšíření pro Far Cry 3, jež nese podtitul Blood Dragon. Jednat by se mělo o stylovou dospěláckou podívanou, která by podle tvůrců měla zároveň vzdát hold devadesátkám. Zároveň se můžeme těšit na celou řadu odkazů na slavné herní série od Ubisoftu, například Watch Dogs, Assassin's Creed a Rayman (zase ti mizerní uřvaní králíci!).

Seriál se má podle všeho odehrávat v alternativním roce 1992 v zemi, která byla kdysi známa pod jménem Spojené státy americké. Nyní však nese název Eden, přičemž se jedná o stát, v němž vládne technokracie ovládaná zlovolnou propagandou a korupcí. Supervoják Dolph Laserhawk byl právě zrazen láskou svého života a poslán do Supermaxxu, nejzabezpečenějšího vězení v zemi. 

To ještě ale neví, že se stane vůdcem týmu rebelských vyvrhelů, který se vydá na jakousi riskantní tajnou misi, v níž samozřejmě půjde o život. Tak aspoň zní oficiální popis seriálu, který povede Adi Shankar, herec a producent, jenž také dohlížel na výrobu netflixových sérií jako Castlevania (2017) a Strážci spravedlnosti (2022).

Shankar odhalil, že Ubisoft mu ohledně jisté anime adaptace jejich velké značky volal už před sedmi lety, producent jim pak následně představil svůj „bláznivý“ námět, jenž vycházel z výše zmíněného rozšíření na Far Cry 3, což se evidentně společnosti zamlouvalo. Následně pak i padlo rozhodnutí přidat do ní i nejrůznější slavné postavy z herního katalogu Ubisoftu, tudíž se můžeme těšit na jaksepatří velký crossover.

Podle Shankara se seriál ponese v duchu násilné dystopie, která bude připomínat tvorbu Aldouse Huxleyho, slavného britského autora knih jako Konec civilizace aneb Překrásný nový svět a Raněný slepotou. Očekávat bychom taktéž měli solidní dávku satyry, černé komedie a romantiky. 

Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix byl představen už na netflixovské akci Geeked Week v roce 2021. O animaci se postarali pardálové z pařížského studia Bobbypills, kteří se na kreslené podívané pro dospělé v podstatě specializují, stojí například za projekty jako Crisis Jung, Peepoodo a Vermin.

K projektu jsou například upsaní herci jako Michael Biehn, Grey DeLisle a Phil LaMarr. Seriál by měl mít šest epizod, přičemž na Netflixu bude premiérovat někdy během letošního podzimu.