Už na konci příštího měsíce se dočkáme nového animovaného filmu, který však bude určený spíše pro dospělejší publikum. Tím bude drama Charlotte od studia Good Deed Entertainment, na jehož trailer se můžete podívat výše. Příběh se zaměří na mladou ženu jménem Charlotte Salomon (Keira Knightley) německo-židovskou malířku, která dospívá v Berlíně nějaký čas před začátkem druhé světové války. Má nesmírně úžasnou představivost a je velice nadaná, není proto vůbec divu, že již dlouho sní o tom stát se umělkyní. A jelikož její díla obdivují a chválí i mnozí další lidé, má o důvod více se svého snu pevně držet. Svět kolem ní se ale bohužel velice rychle a nebezpečně mění. A jak se zdá, se svým snem se bude muset nakonec rozloučit. 

Když Hitlerova antisemitská politika nabere plné obrátky, Charlotte se rozhodne opustit Berlín, aby mohla najít bezpečí v jižní Francii. Tam začne znovu malovat, přičemž si tam najde i novou lásku. Věci se ale přesto neobrátily zcela k lepšímu. Její práci totiž přeruší rodinná tragédie, která odhalí ještě temnější tajemství. Charlotte se tak následně rozhodne využít svůj talent k tomu, aby svými malbami zachytila svůj dosavadní životní příběh. Vše komplikuje i strach ze samotné války, do které se Francie zapojila také. A jak bohužel víme, ta nakonec nacistickému Německu podlehne. Nakolik všechny tyto události Charlotte ovlivní? 

O režii tohoto francouzsko-kanadského animáku se postaralo filmařské duo Éric Warin a Tahir Rana. O scénář se zas postaral David Bezmozgis, který byl například v roce 2009 nominován na Velkou cenu poroty za nejlepší světový hraný film na festivale Sundance. A to za jeho snímek Victoria Day. Ve filmu taktéž uslyšíme hlasy herců jako Jim Broadbent, Brenda Blethyn, Sam Claflin, Eddie Marsan, Sophie Okonedo, Mark StrongHelen McCrory.

Oficiální premiéra je stanovená na 22. 4. 2022.