Netflix si letos chystá posvítit na Thomase Ripleyho, hlavní postavu úspěšných detektivních románů, které napsala americká autorka Patricia Highsmith. Na jaře k nám tak dorazí série Ripley, která už má na světě první krátkou upoutávku, jež odhaluje hvězdné obsazení. Podívat se na ni můžete výše.

Příběh by nás měl zavést do New Yorku během 60. let, kde se Tom Ripley (Andrew Scott) živí prodejem uměleckých falzifikátů. Jednoho dne si ho ale všimne zbohatlík Herbert Greenleaf, který Toma najme, aby jeho syna Dickieho (Johnny Flynn) přesvědčil k návratu domů z Itálie. V té se Ripley nechá okouzlit Dickieho životním stylem, což ho ale postupně začne přivádět na zlověstnější stezku, která bude zahrnovat i vydírání a vraždy. Seriál měl původně zpracovat Showtime, ale Netflix následně odkoupil práva. 

Skvělou zprávou je, že o celou sérii se stará velice schopný filmař. Scenáristou a režisérem se totiž stal oscarový Steven Zaillian, který napsal scénář ke slavným titulům jako Čas probuzení (1990), Schindlerův seznam (1993) a Irčan (2019).

Dále hrají Dakota Fanning, Pasquale Esposito, Franco Silvestri, Eliot Sumner, Lorenzo Acquaviva a Dan Matteucci.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 4. 4. 2024.