Ani letos nebudeme ochuzení o další řadu slavného hororového seriálu American Horror Story (2011). Už za necelý měsíc uvede stanice FX novou sezónu jménem Delicate, která už má nějakou dobu venku také oficiální trailer. Podívat se na něj můžete výše. A pokud náhodou trpíte arachnofobií, tak na něj raději nekoukejte přes celou obrazovku. Byli jste varováni!

Působivý trailer nám toho o hlavní zápletce příliš neprozradí, ale zdá se, že jedno z hlavních témat nadcházející sezóny bude těhotenství. V rámci toho také víme, že sezóna bude vycházet z knihy Delicate Condition od autorky Danielle Valentine, která vyšla teprve před několika týdny. Příběh knihy vypráví o herečce, která se domnívá, že jakési hrozivé individuum se jí snaží zabránit v otěhotnění. Celý příběh je popisován jako taková ,,feministická aktualizace“ slavného hororu Rosemary má děťátko (1968). 

Obzvlášť velkým lákadlem je ale samotné obsazení. Nová sezóna totiž do seriálu přivítá několik slavných nováčků. Mezi ně patří především Cara Delevingne, britská modelka, zpěvačka a herečka, která si například zahrála po boku Orlanda Blooma v seriálu Carnival Row (2019), a pak také Kim Kardashian, americká televizní celebrita a podnikatelka, na jejíž účasti nejnovější řada z velké části postavila svou propagační kampaň. Není známo, koho přesně si bývala žena rappera Kanyeho Westa zahraje, ale každopádně půjde o jednu z prvních větších rolí.

Mezi další nováčky pak patří ještě Matt Czuchry (Doktoři), Odessa A’zion (Hellraiser), Michaela Jaé Rodriguez (Pose) a Annabelle Dexter-Jones (Boj o moc).

Těšit se ovšem můžeme i na návrat některých starých známých, například Zachary Quinto (Star Trek), Denis O'Hare (Američtí bohové), Billie Lourd (Scream Queens) a samozřejmě i Emma Roberts (Vřískot 4), která se nachází i ve výše uvedeném traileru. 

O výrobu nadcházející řady se tentokrát kompletně postarala herečka, scenáristka a producentka Halley Feiffer, která v minulosti pracovala na sériích jako American Crime Story (2016) a K smíchu (2018). Ta údajně napsala děsivou, zábavnou a řádně stylovou roli speciálně pro Kim Kardashian. Těšit bychom se tak měli na sezónu, ,,která se nepodobá ničemu, co jsme dosud viděli

Nová sezóna bude na stanici FX premiérovat 20. 9. 2023, u nás by ji o den později mohl nabídnout Disney+.