Slavný hororový seriál American Horror Story (2011) se k nám vrátí už za necelé dva týdny. A to v podobě zbrusu nové sezóny, která ponese název Delicate. Stanice FX se proto nedávno pochlubila dalším oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše. Tentokrát nebude plný pavouků, ale i tak nám nabídne sekvence, při kterých přebíhá mráz po zádech. Nová sezóna bude vycházet z knihy Delicate Condition od autorky Danielle Valentine, která vyšla minulý měsíc.

Příběh knihy vypráví o herečce, která se domnívá, že jakési hrozivé individuum se jí snaží zabránit v otěhotnění. Z nejnovějšího traileru je zřejmé, že onu herečku jménem Anna Victoria Alcott si zahraje Emma Roberts (Vřískot 4), hvězda, která si už zahrála v několika předešlých sezónách. Tu evidentně čeká těhotenství, které by jí však žádná žena jednoznačně nezáviděla. 

A není divu, příběh původní předlohy je totiž popisován jako taková ,,feministická aktualizace“ slavného hororu Rosemary má děťátko (1968). K herečce se každopádně v předních rolích připojí dvě nové tváře. První z nich je Cara Delevingne, britská modelka, zpěvačka a herečka, která si má zahrát postavu jménem Meg. Její motivy z traileru nejsou jasné, ale zdá se, že úplně dobré úmysly mít nebude.

Druhou velkou hvězdou se má stát Kim Kardashian, americká televizní celebrita a podnikatelka, která má být tím největším lákadlem na novou řadu. Ta zas má ztvárnit postavu jménem Siobhan Walsh, ovšem nad její úlohou v příběhu také visí otazník. Jednat by se každopádně mělo o děsivou, zábavnou a řádně stylovou roli, která byla vytvořena speciálně pro Kardashian. 

O výrobu nadcházející řady se tentokrát kompletně postarala herečka, scenáristka a producentka Halley Feiffer, která v minulosti pracovala na sériích jako American Crime Story (2016) a K smíchu (2018). Mezi další nováčky pak patří ještě Matt Czuchry (Doktoři), Odessa A’zion (Hellraiser), Michaela Jaé Rodriguez (Pose) a Annabelle Dexter-Jones (Boj o moc).

Těšit se ovšem můžeme i na návrat dalších starých známých, například Zachary Quinto (Star Trek), Denis O'Hare (Američtí bohové) a Billie Lourd (Scream Queens).

Nová sezóna bude rozdělená na dvě části. Ta první (pravděpodobně prvních 5 epizod) dorazí na FX 20. 9. 2023, Disney+ řadu nabídne patrně o den později. Zatím ale nevíme, kdy se dočkáme premiéry části druhé.