Nejnovější série zdánlivě nekončící hororové antologie American Horror Story se vrací už po jedenácté. Tvůrci nedávno odhalili název a rovněž téma nadcházející děsuplné podívané. Tedy, alespoň doufáme, že na horor opravdu nezapomněli, jelikož se mnozí domnívají, že seriálu jaksi dlouhodobě dochází šťáva. Koneckonců se to odráží i na kritickém hodnocení jednotlivých sezón, přičemž udržet kvalitu při projektu na tak dlouhou trať evidentně není snadné. 

V jedenácté sérii můžeme očekávat návrat veteránů jako jsou Billie Lourd, Zachary Quinto, Russell Tovey, Leslie Grossman, Sandra Bernhard, Isaac Powell, Denis O'Hare nebo Patti LuPone. Fanoušci jsou však lehce zklamání, že tentokrát neuvidíme oblíbenou dvojici herců Evana Peterse a Sarah Paulson. Otcové AHS Ryan Murphy a Brad Falchuk se ovšem snaží vyvážit absenci favoritů novou krví a proto se k obsazení přidali i Charlie Carver and Joe Mantello.

O příběhovém motivu nám napovídá podtitul “NYC” neboli The New York City, do kterého bude děj pravděpodobně zasazen. Zveřejněné byly i obrázky obsahující postavy v punkovém stylu a jedna krátká upoutávka. Jak už je zvykem, nejsou v ní bohužel žádné skutečné záběry, ale pouze typická AHS strašidelná stylizace. Podle oficiálního popisu budou v centru dění záhadné zmizení a úmrtí, která se ve městě stupňují. Místní lékař prý učiní děsivý objev a lokální reportér se dostane na titulku zítřejšího vydání. Docela kryptické oznámení je doplněno tvrzením, že má jít o “nejsmrtonosnější rok" v historii seriálu. 

Přečtěte si také: Longlegs: Nejslibněji vyhlížející horor letoška se pochlubil další znepokojivou upoutávkou

I když produkce slibuje něco naprosto jiného a neokoukaného, skeptizmus je na místě. New York je však město, které nikdy nespí. A pokud jste i vy noční sova, můžete v den premiéry koukat hned na dvě epizody. Každý týden pak budou následovat dva díly po dobu pěti týdnů. 

Luštit propagační materiály naštěstí nemusíme dlouho, protože seriál startuje už 19. října/októbra na stanici FX a den později na streamovací platformě Hulu.