První řada očekávaného seriálu Interview s upírem, který je další adaptací slavného stejnojmenného románu z roku 1976 od Anne Rice, bude na AMC+ premiérovat už tuto neděli, tedy 2. 10. 2022. Ovšem zdá se, že stanice má v úspěch první série velkou důvěru, protože již celý seriál obnovila i pro řadu druhou. Ta by se tentokrát měla skládat už osmi epizod, přičemž v pozici showrunnera zůstanou i nadále Rolin Jones a Mark Johnson, který se k obnovení seriálu vyjádřil následovně:

„Příležitost znovu navštívit vášnivý a šokující svět Louise, Lestata a Claudie je neodolatelná. S radostí projdeme dveřmi, které pro nás společnost AMC tak laskavě otevřela, a dodáme fanouškům druhou řadu, která bude plná zázraků od Anne Rice.“

Druhá řada by se tentokrát měla odehrávat primárně v Evropě, ovšem podrobnější informace se k nám dostanou patrně až po konci řady první. 

Navíc se zdá, že AMC má s celým upírským univerzem velké plány. Seriál by se tak v budoucnu mohl dočkat nejenom třetí, ale možná i čtvrté řady. Stejně tak je možné, že stanice bude chtít zfilmovat i další díly knižní série The Vampire Chronicles. Dan McDermott, šéf celé stanice, tak nedávno prohlásil následující:

,,Těšíme se, že se během několika krátkých dní o konečný produkt tohoto mimořádného úsilí podělíme s publikem, stejně tak jsme nadšeni, že tento příběh bude pokračovat. Toto je jen začátek celého vesmíru s fascinujícími příběhy a postavami, které zachycují ducha úžasné práce Anne Rice."

Tak že by přece jednou došlo k seriálové adaptaci Královny prokletých? To se holt necháme překvapit. Původní příběh se každopádně zaměří na útržky ze života Louise (Jacob Anderson), elegána z New Orleans, který si žije životem plný luxusu. Neuvědomuje si ale, že už si na něj brousí zuby zkušený upír Lestat de Lioncourt (Sam Reid), který ho jednoho dne promění na krvesajného nemrtvého.

Zatímco původní příběh se primárně odehrával na konci 18. století, v seriálové adaptaci zavítáme do roku 1910. V seriálu se také představí herečka Bailey Bass, která ztvární mladičkou Claudii, třetí nejdůležitější postavu příběhu.

Teď už se musí AMC modlit, aby o seriál byl vůbec zájem, velkou roli bude také hrát samotné přijetí diváků. Výše zmíněný Mark Johnson každopádně v minulosti uvedl, že seriál byl vytvořen, aby zaujal moderní publikum, ale zároveň by si měl zachovat ono jedinečné kouzlo původní předlohy.

Dáte seriálu šanci?