Jedním z největších snů společnosti Remedy bylo přenést sérii Alan Wake na televizní obrazovky, což se jí nakonec splnilo. Televizní stanice AMC totiž oznámila, že získala práva na vývoj seriálu

,,O televizním seriálu Alan Wake jsme mluvili už před delší dobou," říká kreativní ředitel Remedy Sam Lake ve videu s aktualizací hry Alan Wake. "Nuže, společnost AMC, která je skvělým, opravdu skvělým domovem naprosto báječných televizních pořadů, koupila práva na Alana Wakea. A my jsme spolupracovali na tom, aby se televizní seriál uskutečnil," říká Lake.

AMC je stanice, která vysílala hity jako Perníkový táta nebo Živí mrtví. Vzhledem k tomu, že AMC zaznamenala úspěch s televizními adaptacemi komiksových hitů, zdá se, že adaptace videoherního seriálu, jako je Alan Wake, je ideální, zejména pokud na projektu spolupracuje i samotné studio Remedy.

V roce 2018 společnost Remedy informovala o vytvoření hraného televizního seriálu Alan Wake a o své touze přivést hrdinu na televizní obrazovky. Zvláště když motiv televizní postavy tak významně vystupuje ve hrách.

Přečtěte si také: Alan Wake 2 bude mít díky novému patchi přívětivější minimální HW požadavky

V Alanu Wakeovi se objevují fiktivní televizní pořady, které slouží jako důležité body příběhu. Dá se dokonce říct, že televizní obraz je rozprostřen napříč všemi hrami. Přenesení Alana Wakea do televize by proto nemělo být problém.

Alan Wake se tak připojí k dalším videoherním adaptacím, na kterých se v současné době pracuje, včetně seriálu The Last of Us na HBO a seriálu Twisted Metal pro společnost Peacock.