V minulosti býval oficiální den Star Wars alias May the 4th bohatý na různé novinky a oznámení. Posledních pár tomu ale tak úplně není a ani letos se nic nezměnilo. Což bude nejspíš tím, že to nejzajímavější bylo oznámeno v předchozích dnech, zejména v souvislosti se světem videoher. Stačí se podívat na nálož nového obsahu ve Fortnite nebo na koncepty chystané akční adventury Star Wars Outlaws. Minimálně příznivci seriálové produkce z předaleké galaxie si ale v souvislosti s nadílkou oficiálního Star Wars dne nemusí stěžovat.

Lucasfilm zveřejnil nový trailer hrané série The Acolyte, potažmo Akolytka, jelikož díky Disney+ už má projekt i svůj oficiální český název. Ten není tak neurčitý jako anglický originál, takže máme o něco lepší představu o tom, po kom se chystaná série vlastně jmenuje. Samotný trailer je ale opět plný záhad a nejasností, zejména v souvislosti se záhadnou maskovanou figurou s červeným světelným mečem.

Fanoušci Star Wars rádi spekulují nad tím, kdo se skrývá pod maskou, stačí si vzpomenout na čerstvě uzavřenou třetí řadu animovaného seriálu Star Wars: Vadná várka a klonované zabijáky CX. Máme ale takový pocit, že tady dostaneme odpovědi až po premiéře jednotlivých epizod. První dva díly se objeví na Disney+ přesně za měsíc, tedy 4. června/júna 2024.

Pokud by vám nový pohled na Akolytku a závěr éry vrcholné Republiky nestačil, máme tu ještě roztomilý kraťas ze série How NOT to Draw s tematikou Star Wars. V něm dostává prostor R2-D2, C-3PO a banda nezbedných Jawů. Kreslíře namluvil představitel Luka Skywalkera Mark Hamill a hlas zlatého protokolárního droida jako už tradičně nabídl Anthony Daniels, přičemž se nějak nedokážeme zbavit dojmu, že tahle dvouminutová animovaná srandička je mnohem zábavnější a zajímavější než plnohodnotný trailer nové hrané série ze světa Star Wars. Třeba nás ale nakonec Akolytka příjemně překvapí.