Pokud jste fanoušci pořádně temných a drsných titulů, které se s ničím nemazlí, určitě byste měli dát šanci filmografii S. Craiga Zahlera. Tento americký filmař nám nadělil tituly jako westernový horor Kost a skalp (2010), vynikající krimi Blok 99 (2017) a thriller Na špatné straně (2018).

A ještě letos začne natáčení jeho dalšího celovečerního titulu, který ponese název The Bookie and the Bruiser. Zahler hodlá snímek představit na nadcházejícím filmovém festivalu v Cannes, na kterém by mohlo nějaké studio odkoupit práva. Už také víme, které dvě hvězdy uvidíme v hlavních rolích.

Ke snímku se připojili Adrien Brody (Asteroid City) a Vince Vaughn (Souboj s rodinou), který si zahrál i ve výše zmíněných režisérových filmech Blok 99 a Na špatné straně. A na co přesně se můžeme těšit? 

Příběh by nás měl zavést do New Yorku roku 1959, přičemž by se měl zaměřit na intelektuála Rivnera (Brody) a boxera Boscola (Vaughn), dva přátele, kteří sloužili v zámoří ve druhé světové válce. Ale po všem, co během války zažili, se zkrátka nemohou vrátit k normálnímu životu.

Proto se rozhodnou, že společně založí výdělečný, ale ilegální business s hazardními hrami, v němž Rivner bude bookmakerem a Boscolo zas povede ochranku. Jejich úspěch ale bohužel přitáhne pozornost kriminálních rivalů. A brzy se tak oba zapletou do nebezpečného boje mezi mafií a irským gangem. 

K filmu jsou upsaní producenti Anthony Katagas (Drahokam) a Dave Caplan (The Ministry of Ungentlemanly Warfare). Natáčení by mělo začít letos na podzim, zatím ale není známo, kdy přesně snímek vyjde.