Studio Sony má se Spider-Manem ještě velké plány, nicméně svůj marvelovský univerz hodlá rozšiřovat také na jiných frontách. Letos na podzim bude totiž premiérovat snímek Lovec Kraven, ve kterém si titulního antihrdinu a Spideyho protivníka zahraje Aaron Taylor-Johnson. Někdy v následujících týdnech by k nám měl dorazit také první oficiální trailer, se kterým se představitelé od Sonyho pochlubili na letošní konferenci CinemaCon. Však už je pro to také ideální čas!

Nedávno ale na sociální sítě unikla fotka, na níž si můžeme Taylora-Johnsona v komiksové roli prohlédnout. Fotka však mezi fanoušky nevyvolala úplně nejnadšenější reakce, někteří se třeba nechali slyšet, že herec na fotce vypadá jak nějaký komparzista ze Xeny. Podle všeho by se ale nemělo jednat o antihrdinův „oficiální“ kostým, ve zmíněném a pro veřejnost zatím neuvedeném traileru Kraven údajně vytáhne z jakési truhlice vestu s kožešinou, jež se podobá té, kterou nosí v původních komiksech. 

Jak už dlouho víme, Lovec Kraven bude eRková podívaná, tudíž bude mládeži nepřístupná. Bude se tak jednat o vůbec první Marvel film od studia Sony (neplést si s Deadpoolem, který patří Disneymu), jenž tento rating dostane. Snímky jako Venom (2018), jeho pokračování Carnage přichází (2021) a Morbius (2022) měly zas rating PG-13.

Co se hlavní postavy týče, Lovec Kraven, skutečným jménem Sergej Kravinoff, je potomek ruských emigrantů, který se úplně poprvé objevil v komiksu The Amazing Spider-Man #15 z roku 1964 od Stana Lee a Jacka Kirbyho. Je to nesmírně schopný lovec, který má sice smysl pro čest, ale žádným andílkem rozhodně není. Ovšem sám Aaron Taylor-Johnson prohlásil, že jeho verze Kravena bude také velkým ochráncem přírody a milovníkem zvířat.

Je nesmírně rychlý, má nadlidskou sílu a jeho zkušenosti s bojem s velkými zvířaty z něho činí úctyhodného protivníka. Onu rychlost a sílu mu propůjčuje speciální lektvar, jenž zároveň také zpomaluje stárnutí. 

O režii filmu se postaral J.C. Chandor, který je například zodpovědný za snímky jako Den před krizí (2011), Vše je ztraceno (2013) a Trojí hranice (2019). Scénář zpracovali Richard Wenk, Matt Holloway a Art Marcum.

Dále se ve snímku objeví herci jako Russell Crowe, Ariana DeBose, Fred Hechinger, Alessandro Nivola, Christopher Abbott a Levi Miller.

Oficiální premiéra je stanovená na 5. 10. 2023.