Věčné duše si minulý týden užily dost srandy. Brindalovy narozky, poté zjišťování informací, hádka o dopravní prostředek… A nakonec? Cesta na koních ze slunného Nicodranasu přímo do zasněžených hor!

CO SE STALO POSLEDNĚ?

Věčné duše se v posledním díle rozhodly vyčkat na Kovana Dyrska v hostinci Chycená lucerna. Čekání si ovšem zpříjemnily návštěvou pláže (Que T., Brindal a Thom) a také společnou kávou (Mistral s Sharlott). Kdo by si ovšem myslel, že k něčemu došlo mezi Modrákem a Zrzkou, byl by na omylu. Mistral si otevřel knihu a Sharlott zkušeně ignoroval.

Po tomto zážitku se skupina kolem půlnoci sešla opět v Lucerně. Kovan tam sice nebyl, ale stalo se něco velmi děsivého. Pípa Omeleta Ničitel najednou začal mluvit! Normálně vylezl od Que z kapuce a začal mluvit s Brindalem. Ukázalo se, že se jednalo o Travellera, který se vžil do kuřete. K hobitově nelibosti před všemi propálil, že náš milovaný hobit měl narozeniny! A jako slušný gratulant mu předal dárek. Pytlík plný fazolí.

Jistě si dovedete představit, jak moc nadšený byl Que T. ze zjištění, že Brindal má narozeniny. Ihned začal plánovat narozeninovou párty a pečení dortu. A jistě si také dovedete představit, jak moc nadšený byl Brindal. Naštěstí ho z jeho utrpení zachránil příchod Kovana Dyrska. Drsně vypadající trpaslík a s ním příchozí kocour Paprsek byli překvapivě sdílní a hned skupině řekli, že Anthony se nyní pravděpodobně nachází v pevnosti v Port Damali.

Skupina hned začala řešit, jak se tam vydá. Jako první varianta se hned nabízela cesta lodí. Proti tomu se ale ostře ohradil Thomerican a jasně se vyjádřil, že lodí prostě nejede! Hrdinové tedy naplánovali cestu po souši. Nejprve se chtěli vydat z Nicodranasu na sever do Cyrioských hor, kde údajně měl být Kordův chrám. Následně do města Othe, ve kterém nyní pravděpodobně řádí nějaký drak. Mistral měl trochu obavy, jestli to není jeho učitelka Feuerstrasza, takže to chtěl zkontrolovat. A samozřejmě hostinec u Frndys, který by měly Duše potkat po cestě za Anthonym do Port Damali.

Pokud si nyní kladete otázku, proč najednou Duše mají tolik času cestovat a nevyrazí rovnou za Anthonym, odpověď je zřejmá. Výcvik u řádu lykantropů trvá minimálně tři roky. Anthony je tam zatím dva týdny. No, doufejme, že ho odtud nějak dostanou.

Druhý den skupina vyřídila pár pochůzek po městě a pořídila si koně. Na jejich hřbetech poté vyrazila na sever k horám. Po několika dnech cesty zahlédly Duše na vrcholku hor světlo. Pravděpodobně nějakou chatrč. Sjely tedy z cesty a začaly stoupat. S nárůstem výšky ovšem klesala teplota. Thom a Brindal byli velmi rádi, že si u sebe stále nechali zimní oblečení, které koupili na Eiselcrossu. Que T. to bylo jedno, Sharlott moc nemluví a Modrák už modrý byl, takže těžko říct, jestli mu byla zima.

Stoupání do vrcholků hor bylo čím dál náročnější až vlastně život ohrožující. Duše to ovšem zvládly a dostaly se až na zamrzlé hřebeny hor. Tam narazily na chatrč, kterou viděly již z dálky. Ukázalo se ovšem, že v této chatrči žije podivná mrazibaba. Působila děsivě a rozhodně ne přátelsky. Podělila se ovšem o informaci, že k chrámu boha Korda jde skupina správně. Aby se tam ovšem dostala, bude potřebovat její pomoc, protože jinak neprojde přes překážky, které jsou na cestě nastraženy. Za tuto pomoc ovšem něco chtěla. Konkrétně nenarozeného prvorozeného syna Que T. Zní vám to stejně šíleně jako nám?

Hrdinové ovšem na tuto dohodu nepřistoupili a pokračovali bez pomoci mrazibaby dál. Došli až k velké ledové stěně, která blokovala cestu. Stěna byla očarovaná a nepodařilo se jim ji rozbít. Que se ji tedy pokusil přeletět. Ovšem na vrcholu stěny stála ona mrazivá paní, která Que T. řekla, že stěna je její dílo a nechce tam lidi pouštět. Poté na robůtka zaútočila a zmizela. Skupina se poté vrátila zpět do chatrče a po cestě přemýšlela, co s touto zlou verzí ženského Mrazíka udělat.

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES! 

• Dohodnou se Věčné duše s tajemnou ženou, nebo se uchýlí k násilí?

• Co na skupinu čeká, pokud se dostane přes ledovou zeď?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu.