Archon Studio spustilo v úterý svoji kickstarterovou kampaň na jejich novou deskovou hru Wolfenstein: The Board Game. Netrvalo to ani 24 hodin a bylo jasné, že je úspěšná, jelikož jejich cíl posbírat 50 000 amerických dolarů byl překonán. V době psaní této novinky již vývojářům poslalo více jak 3000 lidí dohromady přes 425 000 USD. Stále však nejsme u konce, jelikož přispět na tomto odkazu můžete až do 24. dubna

Studio plánuje vydat Wolfenstein: The Board Game v pěti různých jazycích: angličtině, polštině, francouzštině, španělštině a italštině. Datum vydání dosud není pevně dané, dá se ale očekávat, že by hra mohla vyjít někdy v průběhu letních prázdnin příštího roku. 

Podobně jako v herní předloze nové stolní hry, se hráči chopí role některého z bojovníků odboje vedených hlavní hvězdou série B. J. Blazkowiczem. Hlavním cílem bude infiltrovat hrad Wolfenstein, dostat se skrze armádu nacistických vojáků a zabít Adolfa Hitlera. Hráči si sami rozhodnou, jak budou v misích postupovat, zdali prozkoumají vedlejší úkoly či se pokusí zvítězit ve volitelných bitvách a získat tak zásoby navíc. 

V základní hře bude k dispozici 182 kartiček, 16 políček s mapou a 55 krásně vymodelovaných miniatur. Mezi ně patří hlavní hrdinové hry a zároveň hratelné postavy jako jsou B. J. Blazkowicz, Anya Oliwa, Set Roth, Klaus Kreutz, Bombate a Max Hass. Svoji miniaturu dostanou i hlavní záporáci jako Hitler, Mecha-Hitler, Generál Oscar Von Grim a Professor Solomon Bevli.

Jednotlivé postavičky mají své unikátní statistiky a tajné schopnosti, které si hráč může aktivovat, pokud bude dostatečně odvážný. Každá tato schopnost může výrazně změnit vaši hru, je ale třeba plnit vedlejší úkoly, a to může být občas nebezpečné. Po vzoru herní série si můžete zvolit i obtížnost hry doprovázenou klasickými obrázky.

Již nyní je jisté, že je v přípravě i rozšíření s názvem The Old Blood. To přinese 87 nových kartiček, dalších 12 políček s mapou a 23 miniatur. Specialitou pro všechny, kdo na Kickstarteru přispějí více jak 120 dolarů, je All-Stars rozšíření, které přidává ještě více hrdinů, padouchů, událostí a předmětů pro základní hru i rozšíření The Old Blood.