Článek vznikl v rámci placené spolupráce: Rychlé SSD od Samsungu je vhodné nejen pro hraní na konzoli a stolním počítači, ale také pro další činnosti. S novou generací SSD 980 PRO s rozhraním PCIe 4.0 NVMe objevíte novou úroveň zábavy i práce na počítači.

Rozhraní PCIe 4.0 oproti svému předchůdci PCIe 3.0 poskytuje až dvojnásobně vyšší rychlost přenosu dat, přičemž zároveň zůstává zpětně kompatibilní pro maximální využitelnost. Přidaný chladič zvyšuje rychlost, energetickou účinnost a účinné chlazení s cílem maximalizovat herní výkon. Poskytuje rychlost čtení až 7 000 MB/s, což je až dvojnásobek předchůdce PCIe 3.0 SSD a 12,7× rychlejší než klasické SATA SSD. Série 980 PRO dosahuje maximální rychlosti rozhraní PCIe 4.0 a v jiných konfiguracích se může lišit.

Poniklovaný řadič Samsung spolehlivě řídí teplotní stav čipu NAND. Štítek rozdělovače tepla 980 PRO umožňuje přístup k ovládání teploty. Chladič 980 PRO využívá osvědčenou technologii SSD, vyskytující se v datových centrech, ke spolehlivému odvádění tepla pro nepřetržité vysoce výkonné hraní na většině konzolí a PC systémech.

Hráči, technologičtí nadšenci, designéři – nejen ti mohou těžit z lepšího řízení teploty, vysoce výkonnostní šířky pásma a stabilního výkonu pro výpočetně náročné aplikace. Rychlejší načítání přináší více času ve hře samotné a méně sledování nahrávacích obrazovek. Inteligentní řízení teploty snižuje rušivý hluk a otáčky ventilátoru chlazení pro ničím nerušené, plně pohlcující hraní.

Model 980 PRO s chladičem minimalizuje prostorové limity pomocí tenkého 8,6mm těla, které je kompatibilní s konzolemi PlayStation 5, stolními počítači či notebooky, splňujícími specifikace PCI-SIG D8. Kompaktní snadno připojitelný formát M.2 maximalizuje flexibilitu designu obvodu po budování efektních, vysoce výkonných systémů.

Samsung 980 PRO with Heatsink NVMe M.2 SSD 1TB je dostupná rovněž ve variantě 2 TB a 500 GB.