Miles Morales se brzy dočká své vlastní hry. To ale neznamená, že si nemůžete načíst něco o jeho příběhu ještě před samotným vydáním. To jste do teď mohli udělat přečtením pár komiksů, ale my se dočkáme speciální knihy, uvádějící nás do příběhu samotné hry!

No a na naše poličky nezamíří jedna kniha, ale rovnou dvě! Pokud jste milovníky her, ale zároveň si rádi něco počtete, budete muset vysypat pokladničky. A kvůli čemu vlastně? Tak samozřejmě, že kvůli prequel knize, která nás uvede do příběhu nadcházejícího titulu od SONY, nazvaného Marvel's Spider-Man: Miles Morales. Ta ponese název Wings of Fury a vyjde pod taktovkou Titan Books. Za ní nestojí nikdo jiný než autorka románu SLAY, Brittney Morris.

Já osobně o ní slyším poprvé, ale pokud jí svěřili něco takového, jako je prequel knihu k Marvel's Spider-Man: Miles Morales, tak věřím, že se jedná o někoho, kdo odvede slušnou práci. Děj se bude točit okolo Milese, jak by se dalo očekávat, když už je to novela o něm. A o jeho střetnutí s Vulturem a Starling, kteří rozpoutali v New Yorku chaos za pomoci experimentálních technologií. Wings of Fury bude dostupné už 10.11, takže budete mít pár dní k přelouskání všech 288 stránek

Zde je oficiální popis knihy:

"S exkluzivním dobrodružstvím, které vede přímo ke hře samotné, Marvel's Spider-Man: Miles Morales – Wings of Fury představují Milese Moralese přicházejícího na to, co vlastně znamená být Spider-Man. Zapletení se zákonem nechalo Milese plného otázek a když Vulture se svým komplicem Starlingem vypustí experimentální technologie na New York, Miles se musí rozhodnout, jakým typem hrdiny chce být."

Kromě románu, jenž nás zavede do příběhu, tu ale máme ještě jednu maličkost. A tou není nic jiného než kniha druhá, což je vlastně artbook. Ten se nedočká vydání ještě před hrou samotnou, ale budeme si na něj muset počkat až do února 2021. Avšak vypadá to, že bude na co čekat, jelikož artbook by měl být v pevné vazbě a mít celých 192 stránek.

Pracoval na něm Matt Ralphs a najdeme v něm informace o hře od lidí z Insomniac, Marvelu a v neposlední řadě z PlayStationu. Artbooky vždy bývají krásným doplnění ke hře, takže pokud se vám Marvel's Spider-Man: Miles Morales zalíbí, určitě bych si nenechal artbook proklouznout mezi prsty.