Věčně duše se konečně vypořádaly s Klaxanem Blazegripem. Nezzodanův učitel přichystal past, do které sice Duše vlezly, ale dokázaly ji využít pro sebe a nemrtvého porazit. Co bude dál? 

CO SE STALO POSLEDNĚ?

Po Klaxanově posledním útěku se Duše přesunuly do domu po zesnulém Jerrym, aby tam přečkaly noc a schovaly se před černokněžníkem. Nečekal je ovšem klidný odpočinek. Uprostřed noci za nimi přišel nemrtvý trpaslík, který jim řekl, že Klaxan na ně čeká U Žalostného šneka a drží rukojmí, které zabije, pokud za ním nepřijdou.

Skupina se rozhodla, že nemůžu nechat nevinné civilisty umřít a že musí Klaxana konečně dopadnout. Vyrazila tedy do hostince. Po cestě se ale Mistral zastavil u Pumatů, aby se pokusil získat svitek, pomocí kterého by mohl zastavil Blazegripa od jeho útěků pomocí kouzel. Tento svitek za těžký peníz také získal. S tímto esem v rukávu se Duše rozhodly vstoupit přímo do pasti.

Tento plán se ukázal jako nečekaně efektivní. Hrdinové se pustili do boje s oživlými mrtvolami, učedníky Klaxana i s ním samým. Po dlouhém střetnutí se jim podařilo všechny jeho následovníky porazit. Přežil pouze jediný, kterého Duše zajaly. Mistral, který byl většinu souboje skryt ve stínech, byl hvězdou souboje. Nejen že zabránil Klaxanovi v útěku pomocí svitku, ale také byl tím, kdo nemrtvého dorazil a poslal navždy k zemi.

Po souboji zůstala ze Šneka kůlnička na dříví. Věčně duše se po boji pustily ještě do úklidu, než se vůbec odebraly na kutě. Také zjistily, že zajatý Klaxanův učedník se jmenuje Takt a je velmi ochotný podělit se o informace. I tak ho ale zamkly do pokoje s tím, že ho vyzpovídají zítra.

Druhého dne nejprve Duše obeznámily majitele Šneka Dwelse s tím, co se v jeho hostinci stalo. Zároveň ho ujistily, že se o vše postarají. Kontaktovaly Oremida, který je ujistil, že někoho pošle pro mrtvá těla. Ten, kdo by čekal, že mocný čaroděj vyřeší tuto situaci diskrétně, by se velmi mýlil. Oremid pro těla poslal dva velké golemy, kteří je otevřeně odnesli napříč městem. Hrdinové také zjistili od svého zajatce, že Klaxan měl ještě jednu tajnou pracovnu, která byla přímo pod domem jeho otce.

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES! 

• Co odhalí Duše v tajné pracovně Klaxana?

• Jak bude skupina trávit týden, který mají do návratu Oremida se Zermenosem?

• Půjdou Mistral s Brindalem znovu na knedlíky?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu!