Minulý týden se Věčné duše seznámily s Sharlott a zjistily, že mají společný cíl cesty - Manažerijské pobřeží. Dnes je čeká po divokém večeru krušné ráno a začátek cesty. Jak bude probíhat? 

CO SE STALO POSLEDNĚ?

Věčné duše se ráno probraly a znovu se pustily do rozhovoru se Sharlott. Je ovšem pravda, že se jednalo spíše o tvrdý výslech než přátelské tlachání. Sharlott ale tímto výslechem prošla. Vzhledem k tomu, že její cílem bylo najít klan lykantropů, stejně jako cílem Duší, skupina se dočasně rozrostla o jednoho nového člena.

Společná cesta na jih probíhala poklidně až do chvíle, kdy lovci pokladů Que T. a Thomerican u cesty uviděli uschlý strom. Okamžitě se k němu vydali a začali ho prozkoumávat. Po chvilce usilovné detektivní práce se jim podařilo najít tajemnou skříňku, ve které nalezli trochu peněz a také zajímavý kámen.

Thomerican se na tento kámen během cesty naladil, ale funkce toho kamene byla poněkud zvláštní. Asi jen čas ukáže, co je vlastně zač. Nicméně to nebyl ten největší problém. Dalšího dne se totiž ráno Duše probudily a zjistily, že Brindalovi došel tabák! Šíleně nebezpečnou situaci pro všechny členy skupiny nakonec vyřešila Sharlott, která pro Brindala trochu tabáku získala od strážných na hranicích mezi Královstvím a Manažerijským pobřežím.

Po téhle situaci a zjištění, že Sharlott miluje čaj, to mezi Brindalem a Sharlott začalo tak trochu jiskřit... Bude z toho něco? To by nás také zajímalo!

Skupina se poté bez větších problémů dostala až do Nicodranasu - jednoho z největší měst Manažerijského pobřeží. A hned po vstupu do města se Duše uvedly způsobem jim vlastním. Que T. uprostřed města použil kouzelnou hůl a proměnil ji do obrovského hada. Tato akce neunikla pozornosti stráží. Stráže se Duší chopili a odvedli je za Yussou Errenisem. Mágem, kterému hůl patřila a který vlastní jednu celou čtvrť tohoto přístavního města.

Yussa se naštěstí ukázal jako pohodář. Vzal si od skupiny svou kouzelnou hůl a také jí řekl, že Anthony je ve společnosti jistého Paprska. Nemohl ovšem hrdinům říci, kde se zrovna nacházejí. Nasměroval je tedy alespoň za jistým Kovanem Dyrskem, který je členem řádu lynaktropů a mohl by jim říct, kam se vydat.

Kovana měly Duše hledat v hostinci, který se jmenoval Chycená lucerna. Vydaly se tedy tam, ale zjistily, že tento trpaslík chodí do hostince až po práci, takže dříve než o půlnoci ho tam nenajdou. V Lucerně ale seděl jiný zajímavý muž - želvák jménem Čelist. Jak se ukázalo, tohoto muže znala Sharlott, protože se s ním a jeho posádkou plavila na lodi. Po troše zábavné konverzace a několika nevhodných otázkách na téma želváků, se Čelist musel rozloučit. Ale dal Duším jasně najevo, že kdyby chtěly zažít nějakou akci, mají ho vyhledat.

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES! 

• Kam se Duše dále vydají?

• Čím je výjimečný další den, který skupinu čeká?

• Podaří se hrdinům zjistit, kde je jejich přítel Anthony?

Odpovědi na tyto otázky získáte již dnes večer (a tentokrát vážně, protože vím, co se stane, vzhledem k tomu, že my už ten díl odehráli a dnes pojede ze záznamu - pozn. autora) od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu!