Jsou to dva dny, co jsme se dozvěděli, že postavu archeoložky Tannis si zahraje herečka Jamie Lee Curtis. Tvůrci filmové adaptace oblíbené looter-shooter hry Borderlands dlouho neotáleli a představili i dalšího herce, který si zahraje snad tu nejikoničtější postavu. Milovanému a zároveň nenáviděnému robůtku se jménem Claptrap propůjčí svůj hlas známý americký komik Jack Black.

V poslední době se Jack objevil na plátně například jako Shelly Oberonová v dobrodružné komedii Jumanji: Vítejte v džungli! a Jumanji: Další level. V tomto volném pokračování kultovního filmu se potkal s hercem Kevinem Hartem, který bude ve filmu Borderlands také účinkovat. V této filmové předělávce slavné herní série si Jack Black znovu zahraje i po boku herečky Cate Blanchett, jež si střihne roli sirény Lilith. S ní i s režisérem Eli Rothem se Black nedávno potkal při natáčení vizuálně bohatého filmu Čarodějovy hodiny.

„Jsem skutečně nadšený, že budu moct opět spojit síly s Jackem,“ nechal se slyšet režisér Eli Roth. „Claptrap je nejzábavnější postava ve hře a Jack je dokonalý pro to, aby ho přivedl na filmové plátno.“ S tímto tvrzením nám nezbývá než souhlasit, jelikož Jackův ukecaný styl humoru přesně vystihuje Claptrapův charakter a stejně jako samotnému komikovi, i tomuto robůtkovi musíte nejprve přijít na chuť.

Děj filmu se inspiroval u prvního dílu herního ztvárnění. Čtyři lovci se vydávají na planetu Pandora, kde se pokusí najít tajný úkryt, který by měl obsahovat pokročilou mimozemskou technologii. Kromě nebezpečné místní fauny a řadou banditů se hlavní hrdinové budou muset utkat se šéfem soukromé korporace, aby se dostali do cíle jako první. Hra Borderlands je kromě akce nabitá řadou audiovizuálních efektů a svébytného humoru. Pokud se chcete o tomto světě dozvědět více, určitě se podívejte na naši recenzi prozatím posledního pokračování.