... a Bůh řekl: „Co to k....“ Asi tak nějak začíná ukázka na netradiční seriál Výbušná koťátka, který se představil už na loňské akci TUDUM od Netflixu. Tentokrát nový trailer přináší velmi jednoduchou zápletku, absurdní situace a několik nevhodně nechutných vtipů, které si ale užijeme. Ve zkratce můžeme říct, že tyhle kočky mají drápky. A ať jste Bůh nebo Ďábel, výbušnou zábavu najdete všude.

Ale zpátky na začátek, jak se z Boha stala kočka má naprosto jednoduché vysvětlení. Jak to tak vypadá, Bůh se distancoval od lidí a Nebe si usmyslelo, že je potřeba, aby prodělal rehabilitaci. Na Zemi mezi lidmi v podobě kočky. Ideální recept na totální katastrofu. A tak se Bůh uvězněný v těle kočky snaží získat přízeň lidí, což se vyvine v nejrůznější nečekané situace. K tomu všemu zmatku se samozřejmě musí přidružit potřebné zlo. To najdeme v podobě ďábelské kočky, jež se představí jako Beelzebub.

Jak moc všechno bude chaotické, se dozvíme už letos v červenci. Pokud vás zajímá, pro jakou věkovou skupinu je tento seriál, tak tvůrci přišli s označením „kidult“. Tedy něco mezi dětskou a dospělou skupinou. Pokud máte rádi Simpsonovi a Deadpoola, tak tohle si užijete taky. „Při psaní seriálu jsme se vyhýbali nadávkám nebo těžkopádným vtipům pro dospělé, což je sice výzva, ale o to víc se pak člověk snaží napsat chytrou pointu, než aby se spoléhal na nadávky, nahotu nebo cokoli jiného. Doufáme, že je to seriál, na který se budou dívat všichni, možná kromě malých dětí. Tam je příliš mnoho kočičích zadků,“ řekl při představení seriálu jeden z tvůrců Matthew Inman.

Jelikož se jedná o seriál, který vznikl na motivy deskové hry, tak mezi diváky panuje lehká panika, že se bude jednat jen o seriál, který by se svezl na známé značce. Tvůrci Shane Kosakowski (Teenage Bounty Hunters, Nejsem do tebe blázen) a Matthew Inman (komiks The Oatmeal) si jsou tohoto faktu vědomi a snažili se tedy vytvořit něco méně tradičního. Pro hlavní roli kočičího boha chtěli unikátní, božský hlas se starosvětskou kvalitou, ale zároveň byl vtipný a okouzlující. Jestli jste právě pomysleli na Lucifera, tak uvažujete správně. Tom Ellis z role elegantního ďábla přesedlal na roli Boha. A my jsme rozhodně rádi, jelikož už samotné trailery zní velmi příjemně. Dále zde uslyšíme Sasheer Zamata (Beelzebub), Suzy Nakamura (Abbie), Mark Proksch (Marv), Ally Maki (Greta) a Kenny Yates (Travis).

Seriál se dostaví na Netflix v červenci 2024.