Letošní produkce HBO je řádně nabitá. Mimo již vydaných seriálů The Outsider, inspirovaného příběhy Stephena Kinga a vesmírného opusu Avenue 5 s Hughem Lauriem v hlavní roli nás čeká hned několik dalších nováčků. Můžeme se tak například těšit na návrat Perryho Masona, sci-fi sérii The Nevers z pera Josse Whedona, nebo na hororový Lovecraft Country inspirovaný dílem stejnojmenného autora.

Nyní se nám ale v plné parádě představuje šestidílné mysteriózní drama The Third Day, které nás zavede na tajemný ostrov. Na něj se nezávisle na sobě vypraví dva lidé – Sam (Jude Law) a Helen (Katherine Waterston). Proto bude minisérie rozdělena do dvou částí. První s názvem Summer (režie Marc Munden) se věnuje právě Samovi, který se na ostrově setká se skupinou místních obyvatel, jež hodlá stůj co stůj ochránit zdejší tradice. Část Winter (režie Philippa Lowthorpe) pak sleduje Helen, která se vydala hledat odpovědi, jež by ji však mohly stát víc, než tuší.

Zajímavostí je pak dozajista obsazení postavy jménem Kail, kterou si zahraje Freya Allen, jež si střihla roli Ciri v seriálovém Zaklínači.

Trailer samotný vyloženě dýchá tajuplnou atmosférou, ne nepodobnou úspěšnému Slunovratu z minulého roku. Fanouškům žánru pak jistě připomene postarší snímek Wicker Man z roku 1975, který řešil velice podobné téma.

The Third Day se na HBO dočkáme 11. 05. 2020.