Game Manufacturers Association Expo sice letos nemohlo proběhnout v klasické podobě, ovšem na jeho místo nastoupila digitální verze, jíž se zúčastnila i deskoherní společnost Steamforged Games, která si pro nás opět chystá nějaké ty deskovky podle videoher. Tentokrát na motivy ježka Sonica a Sea of Thieves.

Nebude to poprvé, co se Sonic objeví na našich stolech, dříve už vyšla desková hra Sonic the Hedgehog: Battle Racers, za kterou stála společnost Shinobi 7. Jednalo se o figurkovou závodní hru, ve které jste se chopili role jedné z ikonických postav známých ze Sonica, a pustili jste se do závodu se svými přáteli.

Steamforged Games se ale vydávají trochu jinou cestou a místo oddechové, spíše rodinné hry, dostaneme kompetitivní karetní hru. Ta ponese název Sonic The Card Game a dorazit by měla ještě v průběhu tohoto roku. Víc toho o hře zatím nevíme, jelikož jediné, co k ní Steamforged Games řekli, je:

"Sonic je název a rychlost je hra - doslova! Připojte se k oblíbené modré šmouze v kompetitivní karetní a závodní hře, kde budete sbírat vylepšení a prstýnky, abyste vyhráli."

Sonic ale není to jediné, co se chystá. Steamforged Games totiž ukázali ještě jeden obrázek, který naznačuje příchod další známé videohry do deskoherního světa. Na obrázku si můžete všimnout písku, truhly plné zlatých mincí, lebky, dělových koulí, kompasu, zápisníku a tajuplného nápisu: "Zlatými škádleními jsme vázáni. Ale toto tajemství zůstane skryté. Mnoho pokladů dostanete. Pokud dokážete vzdorovat Sea of..."

Vše tedy dost jednoznačně ukazuje na multiplayerovou pirátskou akci Sea of Thieves, ve které se s partou přátel stanete obávanými mořskými vlky, kteří se pokouší uloupit všemožné poklady. Jestli se opravdu bude jednat o Sea of Thieves, zatím nebylo potvrzeno, ale v tomhle případě se o nic jiného snad jednat nemůže.

Přečtěte si také: Deskovka The Witcher: Old World bude v češtině

Steamforged Games rozhodně nezahálejí a pečlivě pracují na svých deskoherních projektech. Již za měsíc začne na Kickstarteru kampaň na deskovou adaptaci Monster Hunter: World a deskovka na motivy Horizon Zero Dawn konečně obdrží svá tři rozšíření obsahující obří mechanická monstra, jako je Rockbreaker, Stormbird a Thunderjaw.