Splinter Cell se vrací, ale ve formě, která fanouškům tajného agenta Sama Fishera nebude stačit. Společnost Ubisoft a Netflix totiž spolupracují na vytvoření animovaného seriálu založeném na této známé sérii.

Plnohodnotná hra ze série Tom Clancy's Splinter Cell vyšla naposledy v roce 2013. Měla podtitul Blacklist a pocházela od vývojářů z Ubisoft Toronto. Od té doby fanoušci marně čekají na návrat Sama Fishera, jenž se dostavil akorát jako hostující postava v jiných projektech francouzské firmy. První díl Splinter Cell se zase objevil v roce 2002.

Přečtěte si také: Ubisoft oznámil vypnutí online služeb u 10 her

Scénář seriálu měl dostat na starost Derek Kolstad, který je zároveň výkonným producentem. Kolstad je nejvíce spojen jako scénárista filmů s Johnem Wickem. První podrobnosti o seriálu přináší anonymní zdroje serveru Variety. Ty tvrdí, že Netflix má v plánu dvě řady, které budou mít 16 epizod.

Připomeňme, že Ubisoft se před časem spojil s Apple TV a vytvořil seriál Mythic Quest: Raven's Banquet. Ten se zaměřuje na fiktivní tým vývojářů, kteří připravují největší online hru ve stylu World of Warcraftu. V roce 2016 jsme také mohli vidět filmovou adaptaci série Assassin’s Creed, kde si zahrál Michael Fassbender, ale projekt moc dobře nedopadl.