Ještě před několika lety se nikomu moc nechtělo pouštět do natáčení filmů či seriálů podle her a když se do toho někdo výjimečně pustil, nejčastěji asi nechvalně proslulý režisér Uwe Boll, povětšinou to nedopadlo dvakrát nejlépe. Najdeme sice nějaké výjimky, třeba takový seriál Castlevania, ale těch není mnoho.

V poslední době se ale s herními adaptacemi roztrhl pytel. Já osobně bych řekl, že velký zlom přišel s filmem Warcraft: První střet, který sice také moc neuspěl, ale dal věci do pohybu. Nově se tedy můžeme těšit na několik videoherních adaptací od Netflixu, který má své plány se sériemi Assassin's Creed, Splinter Cell a Resident Evil. Navíc se začalo proslýchat, že by se Netflix chtěl pustit do seriálu podle The Elder Scrolls

Tím nejočekávanějším je jistě film podle herní série Uncharted, který by měl, pokud vše půjde podle plánu, dorazit již 16. 7. V hlavní roli samotného Nathana Drakea najdeme Toma Hollanda, zatímco Sullyho si zahraje Mark Wahlberg. Nesmíme ale opomenout ani nedávno oznámený seriál podle dalšího titulu od Naughty Dog, kterým není nic jiného než The Last of Us, jehož adaptace se chopilo HBO.

Tím jsme se dostali k Sony, o které tohle celé vlastně je. Ta koncem minulého roku prozradila, že si pro nás, mimo Uncharted a The Last of Us, připravuje řadu filmů a seriálů podle jejich hercích titulů. O stejném tématu se rozhovořil Jim Ryan na CES 2021, kde řekl: „Tohle je pouhý začátek rozšiřování našeho vyprávění do nových médií a širšímu publiku. Sony je kreativní zábavní společnost a zábava nebyla doposud nikdy tak důležitá.“

Sony toho má v rukávu schováno opravdu dost a je jen otázkou času, čeho se nám od nich v průběhu nadcházejících měsíců dostane. Například takový trailer pro Uncharted film by rozhodně bodl, když je jeho premiéra za pár měsíců, protože my jsme zatím neviděli, kromě pár fotek, vůbec nic. To by se mohlo v blízké době změnit.

Nasvědčuje tomu příspěvek od Toma Hollanda, který na svůj Twitter přidal tweet, ve kterém najdeme pouze datum 14. 1. 2021 a culícího se smajlíka. Může se stát, že to nebude znamenat vůbec nic, ale jelikož se jedná o příspěvek od Toma Hollanda, je více než pravděpodobné, že se jedná o datum premiéry traileru pro Uncharted film.