Už nějakou dobu víme, že mezi celou řadu Star Wars seriálů, které míří na streamovací platformu Disney+, je i anime série nazvaná jednoduše Star Wars: Visions. Nově jsme se díky akci Anime Expo Lite dočkali prvního pořádného pohledu na celý projekt, a už nyní je jasné, že Visions představují opravdu svérázný počin, který se výrazně liší od ostatních produktů se značkou Star Wars.

Přečtěte si také: 7 zbytečných pokračování Disney filmů

Série nabídne příběhy od sedmi různých japonských anime studií, z nichž každé hodlá nabídnout vlastní styl vyprávění a vizi, stejně jako unikátní vzhled a pohled na svět Star Wars. Již nyní víme, o jaká studia se jedná, přičemž jsme se dozvěděli také názvy příběhů, na nichž pracují. Konečný seznam studií a jejich krátkých filmů, z nichž každý má být velmi odlišný, je tedy následující:

  • Kamikaze Douga – The Duel
  • Geno Studio (Twin Engine) – Lop and Ochō
  • Studio Colorido (Twin Engine) – Tatooine Rhapsody
  • Trigger – The Twins
  • Trigger – The Elder
  • Kinema Citrus – The Village Bride
  • Science Saru – Akakiri
  • Science Saru – T0-B1
  • Production IG – The Ninth Jedi

Zajímavé je, že události vyobrazené v této sérii s největší pravděpodobností nebudou zapadat do kánonu Star Wars. Jedná se zkrátka o vlastní věc, jelikož se ve společnosti Lucasfilm rozhodli dát autorům, kteří se řadí mezi fanoušky Star Wars, volnou ruku, aby opravdu mohli odvyprávět takové příběhy, jaké chtějí, ať už se zaměřují na zcela nové nebo již známé postavy. Cílem Visions je tedy představit krátké filmy, které jsou v první řadě autentické z hlediska jejich tvůrců, původu a žánru anime.

Seriál bude také nepochybně dobrou příležitostí připomenout, že sága Star Wars nachází odjakživa inspiraci v japonských filmech. Sám George Lucas se kupříkladu nejednou inspiroval filmy slavného režiséra Akiry Kurosawy, jemuž je dokonce věnována jedna epizoda animovaného seriálu Star Wars: Klonové války (The Clone Wars).

Pokud chcete znát více podrobností o náplni jednotlivých epizod a nevadí vám čtení v angličtině, odkážeme vás na oficiální web Star Wars, kde je k dispozici výpis nejdůležitějších detailů z představení Star Wars: Visions na Anime Expo Lite. Můžete se tak dozvědět více třeba o příbězích o droidovi, který chce být rytířem Jedi, nebo o dvojčatech zrozených z Temné strany Síly. V přehledu najdete také několik střípků informací o vývoji celé série a hlavně ujištění, že si Star Wars: Visions užijí i fanoušci, kteří neholdují anime.

Jestli se vám nechce číst, určitě vám přijde vhod nový trailer, který nabízí představení jednotlivých autorů, jejich komentář a celou řadu konceptů z každého příběhu. Video také uvádí, že Star Wars: Visions uvidíme na Disney+ letos v září/septembri. Popisek traileru však prozrazuje konkrétní datum premiéry, a to 22. září/septembra 2021. V ten den budou k dispozici všechny epizody, což je velký rozdíl oproti předešlým Star Wars seriálům na Disney+, které zahrnují Mandaloriana, poslední sezónu Star Wars: The Clone Wars a aktuální Star Wars: The Bad Batch. Ty zpravidla vychází tradičním způsobem, tedy každý týden jedna epizoda.

Pokud patříte mezi příznivce Star Wars knih a série Star Wars: Visions vás zaujala, měli byste vědět, že se již nějakou dobu chystá také kniha pro dospělé s názvem Star Wars Visions: Ronin. Ta vyjde v zahraničí 12. 10. 2021, bohužel ale zatím nevíme, o čem bude pojednávat. Společnost Del Rey, která vydává dospělé Star Wars knihy ve Spojených státech, však na Twitteru uvádí, že nový trailer seriálu může obsahovat jedno nebo dvě vodítka spojená s chystanou knihou.