Co naplat. Čtvrtá fáze filmového Marvel univerza je tady a mimo filmů (nejblíže je Black Widow se Scarlett Johansson v hlavní roli a Eternals, kde se ukáže Angelina Jolie jako Eternal Thena) nás v dohledné době čekají i seriály, které postupně rozšíří MCU.

Mimo nadmíru očekávaného Lokiho (ach, jak jsem rád, že se ještě Tom Hiddleston vrátí ke svému božsky zlomyslnému hereckému koncertu) je před námi i Hawkeye (2021), letos by nás ale ještě měl čekat návrat Falcona a Winter Soldiera, kteří si společně zahrají v seriálové sólovce, jež bude následovat události, k nimž došlo v Avengers: Endgame.

Naprosto neočekávaně nás ale tento rok čeká i WandaVision, který se na naše obrazovky měl podívat až v roce 2021. Tak dlouho ale čekat nebudeme, jelikož Disney+ v rámci svého sestřihu pro rok 2020 odhalilo připravované seriály a filmy, které můžeme v tomto roce na streamovací službě očekávat. Například jsme tak zahlédli druhou sezónu skvělého Mandaloriana nebo live action adaptaci Lvího krále následovanou hranou verzí pohádkového Aladdina.

Překvapivě zde ale nechyběl ani obrázek symbolizující nadcházející start příběhu Scarlet Witch a Visiona, kteří žijí idylický život zamilovaného páru na americkém předměstí. Jenže tohle je Marvel, kde nic není takové, jak se zdá, a každá idylka jednou skončí.

Je tedy otázkou, co vše se v seriálu objeví a jakým vývojem vlastně filmová verze Scarlet Witch projde. Navzdory tomu, že v Endgame značně posílila, se totiž zatím ani zdaleka neblíží tomu, co známe z komiksů (třeba taková linka komiksu House of M, že).

Navíc by se Wanda Maximoff měla objevit i v jednom z největších a nejočekávanějších filmů čtvrté MCU fáze. Konkrétně tedy sehraje důležitou roli ve druhém díle Doctora Strange s podtitulem in the Multiverse of Madness, který k nám dorazí až v roce 2021.