Hraný seriál na motivy slavné střílečky Halo je v produkci už pěknou řadu let. O tom, že by mělo něco podobné vzniknout, jsme se dozvěděli již v roce 2013. Tehdy Microsoft oznámil, že se chystá natočit seriál ve spolupráci se Stephenem Spielbergem. To už samo o sobě dokázalo vyvolat povyk. Teď máme rok 2021 a seriál stihl oznámit herecké obsazení, pak některé herce přeobsadit a začátkem letošního roku dokonce došlo na přesídlení na Paramount+.

Seriál dle všeho postupuje směle vpřed a jeho produkce probíhá bez větších problému. Jsou tu ale i špatné zprávy. Ještě před začátkem natáčení totiž dle časopisu Variety opustil produkci showrunner Kyle Killen. Důvodem pro jeho odchod byl přísný natáčecí plán v Budapešti. Druhou ztrátou pro seriál bude Steven Kane. Ten se po odchodu Killena stal vedoucím showrunnerem a bude součástí týmu ještě v post-produkci. Následně se ale z osobních důvodů chce vrátit do USA a opustí produkční tým, pokud bude seriál prodloužen do druhé série.

Nejedná se o žádné velké novinky, ale je dobré vědět, že se se seriálem stále počítá. Konečně bychom tak mohli vidět střet lidí s mimozemskou rasou Covenant odehrávající se ve 26. století v hrané podobě. Do role Master Chief Petty Officer John-117 byl obsazen Pablo Schreiber, doktorku Catherine Halsey si zahraje Natascha McElhone a jako Cortana se objeví Jen Taylor.

Seriál Halo dorazí se svými devíti epizodami na Paramount+. Kdy přesně k tomu dojde bohužel není známo. Počítat bychom ale měli s prvním kvartálem roku 2022. Tak můžeme jen doufat, že tomu tak opravdu bude.