V minulém díle ukončily Věčné duše putování Stínopádem. Tato část cesty byla zakončena velkolepým střetnutím s drakem. Kam se bude příběh Věčných duší ubírat teď? To zjistíme dnes večer. 

CO SE STALO POSLEDNĚ?

Věčné duše nalezly Que T. Přátelský robot nejevil žádné známky života a nezdálo se ani, že by existovala naděje na jeho oživení. Skupina musela rychle potlačit žal, protože u těla nalezla také Pozua. Gobliní vynálezce byl uvězněný mocí Nezzodana a musel pro něj tvořit nemrtvé konstrukty. I když se Věčné duše snažily Pozua osvobodit, uspět nedokázaly. Vydaly se proto prozkoumat zbytek komplexu a najít v něm něco, co by jim s jeho osvobozením pomohlo.

Při pohledávání laboratoří se hrdinům podařilo objevit doupě, které působilo, že by v něm mohl žít drak. A ono taky jo! I přes skvělý záměr domluvit se s Zorxeonem Žíravým - obrovským, černým, nemrtvým a nepřátelským drakem, došlo na souboj.

Díky Bavelinovi Duše věděly, že Nezzodan Zorxeona ovládá pomocí runových pásků, kterými je svázán. V souboji se tedy skupina zaměřila na jejich zničení. Tento plán se osvědčil, protože po zničení každého pásku se Zorxeonovi vracelo trochu rozumu. Když už si Duše myslely, že zničily všechny pásky, ukázalo se, že drak má ještě jeden uvnitř hrudníku. Toho si všiml udatný hobití bojovník Brindal, který ho v epickém kouzelném útoku přesekl na půl. Zorxeon byl tímto osvobozen z nadvlády Nezzodana, ale tato akce ho stála život. Stejnou cenu za vítězství bohužel zaplatila i Lady Amis.

Po vítězství nad drakem se skupině podařilo osvobodit Pozua, který jim nabídl své schopnosti k tomu, aby je dostal do domu. Společně s Mistralem začali připravovat teleportační kruh, Thom se šel rozloučit s Que T. Zbytek mezitím posbíral cennosti ze Zorxeonova doupěte. Před opuštěním Stínopádu se Anthony ještě vrátil a vzal s sebou tělo Que T. S využitím dvou teleportačních kruhů se Věčným duším podařilo vrátit se do Vily u Hupperdooku.

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES!

• Jak se skupina vyrovná se ztrátou přítele?

• Kam se Věčné duše vydají teď?

• Co na to Nezzodan?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na TwitchiYoutube i přímo zde na stránkách Nerdfixu!