Společnost Disney přijala nová opatření s cílem potlačit neoprávněné sdílení hesel mezi uživateli své streamovací služby. Nedávno oznámila změny ve svém systému přihlášení, které mají zvýšit bezpečnost a zároveň zabránit přístupu dalších neautorizovaných osob k obsahu těchto služeb.

Společnost tak oznámila, že od 1. listopadu 2023 začne v Kanadě aktivně řešit sdílení hesel na své streamovací platformě. Tímto krokem se snaží zamezit praxi, kdy lidé, kteří nežijí ve stejné domácnosti, sdílejí jedno předplatné.

Tato opatření jsou popsána v e-mailu, který byl tento týden zaslán kanadským předplatitelům V pozměněné smlouvě se mimo jiné uvádí:

Pokud vaše úroveň služeb nepovoluje jinak, nesmíte své předplatné sdílet mimo vaši domácnost. Domácnost zahrnuje soubor zařízení spojených s vaším primárním osobním bydlištěm, které používají jednotlivci, kteří v něm bydlí. Pro určité úrovně služeb se mohou vztahovat další pravidla používání.“

„Jestliže zjistíme, že jste porušili tuto smlouvu, můžeme omezit nebo ukončit přístup ke službě a/nebo podniknout jakékoli další kroky povolené touto smlouvou,“ doplňuje Disney. To, zda jste heslo sdíleli, anebo ne, společnost vyhodnotí „podle vlastního uvážení“.

Očekává se, že tyto kroky budou brzy aplikovány i v rámci dalších oblastí, a to včetně Evropy. K razantnímu zásahu proti sdílení hesel před nedávnem také přistoupil také streamovací gigant Netflix. Zprávu si můžete přečíst pod přiloženým odkazem ZDE.