Režisér Rian Johnson, který má na kontě třeba filmy Looper, Poslední z Jediů nebo novinku Na nože, v rozhovoru pro Vanity Fair prozradil zajímavé filmařské tajemství. „Nevím, jestli bych to měl vůbec říkat. Mohl bych tím podělat další film, na kterém teď dělám,“ začal nesměle. Nakonec se ale osmělil a prozradil, že když chce mít režisér ve svém filmu produkty od Applu, musí se objevovat pouze v pozitivním kontextu. „Záporáci se nesmí před kamerou objevit s iPhonem,“ řekl doslova.

Zajímavá perlička ze zákulisí? To jistě, ale bohužel také potenciální klíč k předčasnému rozluštění záhad typu, kdo z herců je vrahem. „Každý filmař, který má ve filmu skrytou zápornou postavu, mě teď asi chce zavraždit,“ řekl v rozhovoru režisér. Ostatně do této kategorie spadá i jeho film Na nože, kde svérázný detektiv Daniel Craig vyšetřuje záhadnou smrt slavného autora detektivek.

Apple prý trvá na tom, aby se jeho produkty objevovaly v tom nejlepším světle a byly používány způsobem, který pro tato zařízení či jejich výrobce vyznívá pozitivně. Obzvláště pečlivý je pak u pořadů, které se mají objevit v nabídce streamovací služby Apple TV+, ale to se dá celkem pochopit. Několik filmařů si minulý rok postěžovalo, že Apple řeší detaily jako je výskyt iPhonů v pořadu, ale není schopný odpovědět na klíčové otázky typu, nakdy se plánuje premiéra nebo jaký rozpočet dostane pořad na reklamu.

Rian jen potvrdil teorii, která internetem koluje nějakou dobu. Když se například vysílal seriál 24 hodin, fanoušci spekulovali, že hrdinové mají Mac, zatímco teroristé používají PC s Windows, což se nakonec potvrdilo.