Do téhle chvíle byly v rámci Borderlands filmu představovány pouze postavy, které jsou známé z videoher. Měli jsme tu sirénu Lilith (Cate Blanchett), bývalého vojáka jednotky Crimson Lance Rolanda (Kevin Hart), archeoložku Tannis (Lee Curtis), ukecaného robota Claptrapa (Jack Black) a demoliční expertku Tiny Tinu (Ariana Greenblatt) s jejím ochráncem Kriegem (Florian Munteanu).

Přečtěte si také: Ve filmu Borderlands si zahraje také komik Jack Black

Tentokrát se nám ale na scéně objevuje postava, kterou jsme ve hře nikdy osobně nespatřili, ovšem věděli jsme, že existuje, jelikož se nejedná o nikoho menšího než zakladatele mocné korporace Atlas, kterou v Borderlands 3 převzal Rhys z Tales from the Borderlands. Atlase si tak v připravovaném snímku zahraje Edgar Ramirez. Ztvární tak tohoto obchodního výrobce zbraní a titánu, který je tím nejmocnějším mužem v celém vesmíru.

K Atlasovi a zbylým postavám se při natečení ještě přidá Olivier Richters, který ztvární postavu Kroma, strašlivého lídra psycho banditů, kteří terorizují celou Pandoru. V samotném obsahu se o Kromovi nic nepíše, ale nejspíše bude jedním z nepřátel, se kterými se Lilith a její společníci budou muset vypořádat, aby dosáhli svého vytouženého cíle.

Teď tedy k samotnému příběhu. Ten vypráví příběh o Lilith, která se neochotně vrací na svou domovskou planetu Pandora, aby našla ztracenou dceru nejmocnějšího S.O.B. vesmíru, Atlase. Lilith vytvoří alianci s velmi neortodoxním týmem, jehož součástí je bývalí elitní žoldák toužící po vykoupení Roland, divoká demoliční expertka Tiny Tina spolu se svým ochráncem Kriegem, archeoložka a vědkyně Tannis a v neposlední řadě všemi oblíbený robot Claptrap. Ti budou bojovat proti nebezpečným mimozemským potvorám a banditům, aby našli a ochránili ztracenou Atlasovu dceru. Ta totiž může být klíčem k neomezené moci. Osud celého vesmíru je v jejich rukách, ale oni budou bojovat o mnohem víc - o sebe navzájem.

Už tedy víme, že film se nebude zaobírat dějem některé z videoher, ale půjde si svou vlastní cestou. Což rozhodně není špatný nápad, jelikož když vezmeme v potaz, jak rozsáhlé Borderlands hry jsou, pokusit se napěchovat příběh jakékoliv z nich do jednoho filmu by asi nebyl zrovna nejlepší nápad. Ostatně uvidíme, jak to celé nakonec dopadne, ale když vezmeme v potaz, že za scénářem stojí Craig Mazin, známý především díky HBO mini-sérii Černobyl, mohlo by se jednat o celkem decentní snímek.